Vokietijoje sulaikytas musulmonus grasinęs pulti vyras

Vokietijoje areštuotas vyras, kaip įtariama, grasinęs surengti išpuolį prieš musulmonus ir minėjęs pernai mečetes Naujojoje Zelandijoje atakavusį užpuoliką, pirmadienį pranešė prokurorai.

 Vokietijoje areštuotas vyras, kaip įtariama, grasinęs surengti išpuolį prieš musulmonus ir minėjęs pernai mečetes Naujojoje Zelandijoje atakavusį užpuoliką, pirmadienį pranešė prokurorai.  <br> 123rf asociatyvi nuotr.
 Vokietijoje areštuotas vyras, kaip įtariama, grasinęs surengti išpuolį prieš musulmonus ir minėjęs pernai mečetes Naujojoje Zelandijoje atakavusį užpuoliką, pirmadienį pranešė prokurorai.  <br> 123rf asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 8, 2020, 1:32 PM

Šiauriniame Hildesheimo mieste gyvenantis 21 metų vyras įtariamas vienoje interneto pašnekesių svetainėje paskelbęs savo ketinimus įvykdyti ataką, anot jo, turėjusią nusinešti „daug gyvybių“, sakoma Celės miesto prokuratūros pranešime.

Vyras buvo sulaikytas šeštadienį. Tyrėjai jo bute rado ginklų, galimai įsigytų planuojant įvykdyti ataką, taip pat „failų su radikaliojo dešiniojo sparno turiniu“, nurodė prokurorai.

Įtariamojo vardas nebuvo paviešintas.

Teisėjas pirmadienį skyrė įtariamajam kardomąjį areštą, įtariant viešosios tvarkos trikdymu grasinant įvykdyti nusikaltimų, taip pat terorizmo finansavimu. Pastarasis kaltinimas, anot prokurorų, yra susijęs su ginklų įsigijimu.

Preliminarūs tyrimo duomenys rodo, kad vyras jau seniai svarstė galimybę įvykdyti ataką, turėjusią pritraukti pasaulio žiniasklaidos dėmesio.

Prokurorai nurodė, kad įtariamasis pašnekesių svetainėje paminėjo vyrą, 2019 metų kovą atakavusį dvi mečetes Kraistčerčo mieste Naujojoje Zelandijoje ir nužudžiusį 51 žmogų. Įtariamasis sakė norįs įvykdyti kažką panašaus.

Vyras sakė, kad jo tikslas – „žudyti musulmonus“, sakoma prokuratūros pranešime.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.