Beveik 50 proc. Bergamo provincijos gyventojų buvo užsikrėtę koronavirusu

Bergame – labiausiai nuo koronaviruso pandemijos nukentėjusioje Italijos provincijoje – koronavirusu greičiausiai buvo užsikrėtę beveik pusė visų provincijos gyventojų, antradienį sakė Bergamo meras Giorgio Gori.

​Bergame – labiausiai nuo koronaviruso pandemijos nukentėjusioje Italijos provincijoje – koronavirusu greičiausiai buvo užsikrėtę beveik pusė visų provincijos gyventojų, antradienį sakė Bergamo meras Giorgio Gori.<br>ZUMA press/Scanpix nuotr.
​Bergame – labiausiai nuo koronaviruso pandemijos nukentėjusioje Italijos provincijoje – koronavirusu greičiausiai buvo užsikrėtę beveik pusė visų provincijos gyventojų, antradienį sakė Bergamo meras Giorgio Gori.<br>ZUMA press/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2020-06-09 15:58

„Didelė gyventojų dalis, beveik 50 proc., jau susidūrė su virusu“, – per vaizdo konferenciją su užsienio žurnalistais sakė meras.

G. Gori skaičiavimai paremti mobiliosios programėlės Oggicomestai.it, skirtos Bergamo srities gyventojams, duomenimis. Šią programėlę parsisiuntė maždaug 50 tūkst. žmonių. Pasak mero, apie 35 proc. iš jų teigė jautę tipiškus šiam virusui būdingus simptomus, kaip karščiavimas, kosulys ir skonio bei kvapo praradimas.

„Jeigu prie to priduriame besimptomių pacientų dalį, manau, susidarote patikimą vaizdą apie tikrąjį koronaviruso paplitimą Bergamo provincijoje. Kalbame apie 35-45 proc.“, – pabrėžė G. Gori.

Pirmadienį Bergamo sveikatos priežiūros institucijos, be to, skelbė, kad maždaug 10 tūkst. provincijos gyventojų atlikti kraujo tyrimai parodė, kad beveik 60 proc. iš jų turėjo viruso antikūnų.

Iš 10 tūkst. Bergamo gyventojų, kurių kraujas buvo ištirtas laikotarpiu nuo balandžio 23 d. ir birželio 3 d., 57 proc. turėjo koronaviruso antikūnų. O tai leidžia manyti, kad jie prieš tai buvo užsikrėtę koronavirusu.

Bergamo provincija, esanti už 50 km į šiaurės rytus nuo Milano, buvo tapusi koronaviruso pandemijos epicentru Italijoje. Provincija turi 1,1 mln. gyventojų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.