Armėnijoje atliktos kratos pas opozicijos narius

Armėnijos nacionalinės saugumo tarnybos pareigūnai atliko kratas didžiausios opozicinės partijos „Klestinti Armėnija“ pirmininko Gagiko Carukiano namuose ir pas jo šalininkus.

​Armėnijos nacionalinės saugumo tarnybos pareigūnai atliko kratas didžiausios opozicinės partijos „Klestinti Armėnija“ pirmininko Gagiko Carukiano namuose ir pas jo šalininkus.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
​Armėnijos nacionalinės saugumo tarnybos pareigūnai atliko kratas didžiausios opozicinės partijos „Klestinti Armėnija“ pirmininko Gagiko Carukiano namuose ir pas jo šalininkus.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 14, 2020, 2:56 PM, atnaujinta Jun 17, 2020, 3:34 PM

„Šiandien rytą daug tarnybos pareigūnų atliko kratą G. Carukiano namuose, pas mūsų kitus partijos narius bei partijos biure. Kiek mums žinoma, kalbama apie kažkokias finansines problemas per 2017 metų parlamento rinkimus, susijusias su vienu iš mūsų kandidatų Martunio mieste. Nacionalinė saugumo tarnyba tik tiek mums ir paaiškino“, – sekmadienį  sakė partijos frakcijos narė Naira Zograbian.

Jos teigimu, partija tokius teisėsaugos pareigūnų veiksmus laiko politiniu persekiojimu.

„Tai yra mūsų pareiškimų, kuriuose kritikuojama valdžia, pasekmė. Tai yra mūsų reiškiamo susirūpinimo dėl padėtis šalyje pasekmė. Mes tai laikome politiniu persekiojimu, politinėmis represijomis“, – sakė deputatė ir pridūrė, jog apie tai informavo tarptautines organizacijas ir ambasadas.

Partijos pirmininkas G. Carukianas teisėsaugos veiksmus taip pat pavadino politiniu persekiojimu.

„Mane nori įbauginti. Tai yra šantažas. Tai yra politinis persekiojimas. Noriu, kad jūs žinotumėte ir būtumėte tikri, kad aš nesitrauksiu. Kas benutiktų, esu pasirengęs viskam. Valdžia šalyje viską sužlugdė, visose sferose. Kiekviena jų valdžioje praleista diena daro žalą valstybei. Sužlugdyta vidaus, užsienio politika, socialiniai ir ekonominiai klausimai. Sveikatos apsauga“, – po kratų pareiškė jis.

Tuo tarpu Armėnijos nacionalinė saugumo tarnyba pranešė, jog iškelta baudžiamoji byla dėl neteisėto azartinių lošimų verslo, kuris valstybei padarė žalos už daugiau nei 29 mlrd. dramų (daugiau nei 60 mln. JAV dolerių).

Birželio pradžioje G. Carukianas, vadovaujantis antrai didžiausiai parlamentinei partijai, kuri 132 vietų parlamente turi 25 vietas, pareiškė, kad ministras pirmininkas Nikola Pašinianas ir jo vyriausybė turi atsistatydinti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.