M. Pompeo pavadino Kiniją „augančiu iššūkiu JAV“

JAV valstybės sekretorius Mike’as Pompeo sekmadienį pavadino Kinijos vadovybę „didėjančiu iššūkiu JAV ir visiems laisviems žmonėms“.

​JAV valstybės sekretorius Mike’as Pompeo sekmadienį pavadino Kinijos vadovybę „didėjančiu iššūkiu JAV ir visiems laisviems žmonėms“.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
​JAV valstybės sekretorius Mike’as Pompeo sekmadienį pavadino Kinijos vadovybę „didėjančiu iššūkiu JAV ir visiems laisviems žmonėms“.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 15, 2020, 11:00 AM

M. Pompeo užsipuolė Kiniją dėl jos vykdomos užsienio politikos, žmogaus teisių slopinimo savo teritorijoje, siekio atimti Honkongo piliečių pilietines teises ir taip pat apkaltino Kiniją „skleidžiant dezinformaciją kitose šalyse“.

Kinija savo elgesiu kelia grėsmę mums visiems“, – sakė M. Pompeo.

„Visi mes turime būti budrūs dėl Kinijos Komunistų partijos keliamos grėsmės mūsų gyvenimo būdui“, – pabrėžė M. Pompeo, kalbėjęs virtualios Amerikos žydų komiteto konferencijos metu.

Koronaviruso pandemijos metu įtampa tarp JAV ir Kinijos nuolat auga. M. Pompeo ir kiti JAV administracijos pareigūnai ne kartą kaltino Pekiną nuslėpus tikrąjį koronaviruso protrūkio mastą. JAV taip pat kritikuoja Kiniją dėl jos veiksmų Honkongo atžvilgiu ir dėl etninių ir religinių mažumų teisių pažeidimų.

Kaip praėjusią savaitę pranešė „Politico“ ir CNN, šią savaitę M. Pompeo ketina susitikti su Kinijos vyriausybės pareigūnais. Susitikimas turėtų vykti Havajuose.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.