Kirgizijoje patvirtinta nauja laikinoji vyriausybė

Kirgizijoje antradienį suformuota nauja laikinojo premjero Kubatbeko Boronovo vadovaujama vyriausybė, šią savaitę dėl korupcijos skandalo iš posto pasitraukus buvusiam vyriausybės vadovui Muchametkalijui Abylgazijevui.

 Kirgizijoje patvirtinta nauja laikinoji vyriausybė.  <br> AFP/Scanpix nuotr.
 Kirgizijoje patvirtinta nauja laikinoji vyriausybė.  <br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 16, 2020, 3:04 PM

Parlamentas pritarė buvusio vicepremjero K. Boronovo kandidatūrai į laikinojo premjero postą ir patvirtino iš esmės nepasikeitusį ministrų kabinetą.

K. Boronovas ir jo kabinetas bus atsakingi už pasiruošimą spalį numatytiems parlamento rinkimams.

Kalbėdamas parlamente 55 metų K. Boronovas išreiškė viltį, kad rinkimai įvyks numatytu metu, nepaisant koronaviruso pandemijos.

Buvęs ministras pirmininkas pirmadienį pateikė prezidentui atsistatydinimo prašymą, vykstant tyrimui byloje dėl galimos korupcijos radijo dažnių pardavime, kuriame dalyvavo viena didelė šalies kabelinės televizijos bendrovė ir viena stambi telekomunikacijų kompanija.

Kirgizijos įstatymų leidėjai sakė įtariantys, kad minėtame pardavime dalyvavo ir pats premjeras, tačiau tyrėjai neįvardijo jo kaip įtariamojo.

Atsistatydindamas M. Abylgazijevas pareiškė, kad jo pasitraukimas padės vyriausybei sutelkti savo jėgas atsakui į koronaviruso keliamą grėsmę.

Nors vyriausybės vadovo postą M. Abylgazijevas perėmė prieš kiek daugiau nei dvejus metus, jis yra ilgiausiai šias pareigas einantis asmuo nuo audringos 2010 metų revoliucijos, nuvertusios autoritarinį lyderį Kurmanbeką Bakijevą.

Prieš tapdamas premjeru 52-ejų M. Abylgazijevas dirbo prezidento S. Žejenbekovo administracijos vadovu.

Kirgizija laikoma mažiausiai autoritariška iš penkių Centrinės Azijos šalių, 1991 metais paskelbusių nepriklausomybę nuo Sovietų Sąjungos, tačiau ji yra viena skurdžiausių ir mažiausiai politiškai pastovių regiono valstybių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.