JT žmogaus teisių vadovė ragina atlyginti kolonializmo ir vergovės žalą

Jungtinių Tautų vyriausioji žmogaus teisių komisarė Michelle Bachelet trečiadienį paragino spręsti vergovės paveldo ir kolonializmo problemas ir atlyginti jų padarytą žalą.

 Jungtinių Tautų vyriausioji žmogaus teisių komisarė Michelle Bachelet trečiadienį paragino spręsti vergovės paveldo ir kolonializmo problemas ir atlyginti jų padarytą žalą.  <br>AFP/Scanpix nuotr.
 Jungtinių Tautų vyriausioji žmogaus teisių komisarė Michelle Bachelet trečiadienį paragino spręsti vergovės paveldo ir kolonializmo problemas ir atlyginti jų padarytą žalą.  <br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 17, 2020, 5:24 PM, atnaujinta Jun 17, 2020, 5:49 PM

Kalbėdama JT Žmogaus teisių taryboje surengtoje diskusijoje apie rasizmą ir policijos žiaurumą M. Bachelet taip pat kritikavo „nepelnytą brutalumą“, kurį atskleidė George'o Floydo nužudymas Jungtinėse Valstijose, ir perspėjo, kad tai „simbolizuoja sisteminę rasinę diskriminaciją, nuo kurios kenčia milijonai afrikiečių kilmės žmonių“.

Tuo metu George'o Floydo brolis paragino Jungtines Tautas suformuoti nepriklausomą komisiją JAV policijos nužudytų afroamerikiečių mirties aplinkybėms ištirti.

„Aš esu savo brolio saugotojas“, – sakė Philonise'as Floydas , kurio brolį nužudė policijos pareigūnas Mineapolyje gegužės 25 dieną.

„Jo vietoje galėjau būti aš“, – kalbėjo Ph. Floydas JT Žmogaus teisių taryboje Ženevoje surengtoje diskusijoje apie rasizmą ir policijos žiaurumą.

„Prašau jūsų man padėti, – sakė jis. – Tikiuosi, kad apsvarstysite (galimybę) suformuoti nepriklausomą tyrimo komisiją juodaodžių žmonių nužudymams ir smurtui prieš taikius protestuot

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.