Vokietija paragino Indiją ir Kiniją mažinti įtampą ir taikiai išspręsti pasienio ginčą

Vokietijos užsienio reikalų ministras Heiko Maasas trečiadienį paragino Kiniją ir Indiją mažinti įtampą ir taikiai išspręsti jųdviejų pasienio ginčą, praneša „Deutsche Welle“.

​Vokietijos užsienio reikalų ministras Heiko Maasas trečiadienį paragino Kiniją ir Indiją mažinti įtampą ir taikiai išspręsti jųdviejų pasienio ginčą, praneša „Deutsche Welle“.<br>AFP/Scanpix nuotr.
​Vokietijos užsienio reikalų ministras Heiko Maasas trečiadienį paragino Kiniją ir Indiją mažinti įtampą ir taikiai išspręsti jųdviejų pasienio ginčą, praneša „Deutsche Welle“.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 18, 2020, 12:47 PM

Pasak H. Maaso, tai dvi didelės šalys, ir jis net nenorįs pradėti galvoti apie konfliktą, kuris galėtų kilti tarp abiejų šalių.

„Nemanau, kad Vokietija turi dalyvauti kur nors kaip tarpininkė, tačiau mes sėdime JT Saugumo Taryboje ir liepą perimsime pirmininkavimą“, – teigė H. Maasas.

„Manau, kad tarptautinė bendruomenė mano, jog šalys, kaip Indija ir Kinija, neturėtų įsitraukti į konfliktą, kuris turėtų įtakos ne tik šioms dviem šalims, bet ir visam regionui. Ir štai kodėl mes darome, ką galime, siekiant paveikti abi šalis aiškia žinute deeskaluoti šį konfliktą ir vengti tolesnės eskalacijos, ypač karinės“, – teigė Vokietijos ministras.

Mirtinas incidentas įvyko pirmadienį nuošaliame Galvano slėnyje, kai susimušė abiejų branduolinį ginklą turinčių šalių kareiviai. Žuvo mažiausiai 20 indų karių.

Kinija ir Indija 1962 metais kariavo trumpą pasienio karą. Nuo tada ginčai dėl sienos linijos neišspręsti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.