Milžiniškas pareigūnų tyrimas: su pedofilų tinklu susiję gali būti per 30 tūkst. įtariamųjų

Vokietijos policija pradėjo tirti 30 tūkst. įtariamųjų, kurie gali būti susiję su internetiniu pedofilijos tinklu, veiklą.

 ​Vokietijos policija pradėjo tirti 30 tūkst. įtariamųjų, kurie gali būti susiję su internetiniu pedofilijos tinklu, veiklą.<br> Scanpix nuotr.
 ​Vokietijos policija pradėjo tirti 30 tūkst. įtariamųjų, kurie gali būti susiję su internetiniu pedofilijos tinklu, veiklą.<br> Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 5, 2020, 1:54 PM, atnaujinta Jul 5, 2020, 3:39 PM

BBC šią savaitę pranešė, kad Vokietijos policija tyrimą šioje byloje pradėjo dar praėjusiais metais, kai 43-ijų vyras netoli Kelno buvo apkaltintas savo dukros išprievartavimu ir vaizdo įrašo pasidalinimu internetinėje erdvėje.

Šis sulaikymas policijai padėjo identifikuoti dar 70 įtariamųjų Vokietijos teritorijoje.

Jie internetinėje erdvėje dalinosi prievartą patiriančių savo vaikų nuotraukomis. Visi jie buvo areštuoti.

Vyras iš Kelno prieš teismą stos rugpjūtį.

Gegužę jau buvo nuteistas su šiuo pedofilų tinklu susijęs 27-erių karys. Jam paskirta 10 metų laisvės atėmimo bausmė, o pats vyras neribotam laikui paguldytas į psichiatrinę ligoninę.

Šiaurės Reino-Vestfalijos žemės teisingumo ministras ir parlamentaras Peteris Beisenbackas tvirtino net neįtaręs, kad internete tokiu mastu yra dalinamasi prievartą patiriančių vaikų vaizdais.

„Mes norime įstatymų pažeidėjus ir seksualinę prievartą palaikančius asmenis ištraukti iš po internetinės anonomiškumo kaukės“, – tvirtino politikas.

Vokietijoje, o ypač Šiaurės Reino-Vestfalijos žemėje vaikų prievartos skandalai yra gana dažni.

Praėjusį mėnesį Miunsteryje buvo suimta 11 žmonių, kuriems pareikšti kaltinimai užsiėmus pedofilija. Tyrėjai identifikavo 5 įtariamųjų aukas, kurioms tarp 10 ir 12 metų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.