Iranas teigia, kad Ukrainos lėktuvo numušimą lėmė „žmogiškoji klaida“

Iranas dar kartą paaiškino, kas nulėmė prieš septynis mėnesius virš Teherano įvykusią Ukrainos keleivinio lėktuvo katastrofą.

​Iranas dar kartą paaiškino, kas nulėmė prieš septynis mėnesius virš Teherano įvykusią Ukrainos keleivinio lėktuvo katastrofą.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
​Iranas dar kartą paaiškino, kas nulėmė prieš septynis mėnesius virš Teherano įvykusią Ukrainos keleivinio lėktuvo katastrofą.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 13, 2020, 1:41 PM

Pirmadienį žiniasklaida pranešė, kad atsakingame kariniame departamente dėl neteisingo radiolokacinės sistemos suderinimo įvyko komunikacijos klaida, dėl kurios atsitiktinai buvo numuštas lėktuvas.

Irano aviacijos administracija galutinėje ataskaitoje įrašė, kad avariją nulėmė „žmogiškoji klaida“.

Vos iš Teherano pakilusį lėktuvą sausio 8 dieną atsitiktinai numušė Irano pajėgos, žuvo visi juo keliavę 176 žmonės. Irano valdžia iš pradžių neigė numušusi orlaivį, dėl to šalyje kilo įnirtingų protestų banga.

Šalies prezidentas Hassanas Rouhanis tuomet pažadėjo, kad specialus teismas ir kelios ekspertų grupės įvykdys išsamų tyrimą. Teigiama, kad dėl sąsajų su incidentu jau buvo suimta keletas žmonių.

Praėjusį mėnesį Iranas sutiko Prancūzijai įvertinimui perduoti keleivinio lėktuvo skrydžių duomenų savirašį. Teheranas taip pat sutiko išmokėti kompensacijas lėktuvu skridusių užsienio piliečių aukų šeimoms.

Tarp žuvusių keleivių buvo kanadiečių, ukrainiečių, afganų, britų, švedų ir Švedijoje teisę gyventi turinčių iraniečių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: kodėl iškrėsta Darbo partijos būstinė?
Gyvai
Gyvai: komentarai apie Vilniuje kilusį gaisrą ir situacijos suvaldymą