Buboninis maras pražudė sumedžioto švilpiko mėsą valgiusį 15-metį

Mongolijos sveikatos apsaugos pareigūnai antradienį pranešė, kad nuo buboninio maro mirė 15 metų paauglys, šalyje ir kaimyninėje Kinijoje patvirtinus keletą šios ligos atvejų.

Mongolijos sveikatos apsaugos pareigūnai antradienį pranešė, kad nuo buboninio maro mirė 15 metų paauglys, šalyje ir kaimyninėje Kinijoje patvirtinus keletą šios ligos atvejų.<br>123rf nuotr.
Mongolijos sveikatos apsaugos pareigūnai antradienį pranešė, kad nuo buboninio maro mirė 15 metų paauglys, šalyje ir kaimyninėje Kinijoje patvirtinus keletą šios ligos atvejų.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 14, 2020, 7:23 PM, atnaujinta Jul 15, 2020, 5:00 PM

Atokioje Gobio Altajaus provincijoje šalies pietvakariuose gyvenęs paauglys užsikrėtė suvalgęs sumedžioto švilpiko mėsos, skelbia ministerija.

„Mes karantinavome 15 žmonių, turėjusių kontaktą su mirusiuoju, visiems jiems skirtas gydymas antibiotikais“, – sakė ministerijos atstovas ryšiams su visuomene Narangerelas Dordžas.

Penkiuose provincijos rajonuose įverstas šešių dienų karantinas.

Anksčiau šį mėnesį dar du buboninio maro atvejai buvo užfiksuoti Chovdo provicijoje. Tyrimai buvo atlikti dar 140 žmonių, tačiau daugiau atvejų nerasta.

Kinijos šiauriniame Vidinės Mongolijos regione užsikrėtus vienam piemeniui vietos valdžia uždraudė iki metų pabaigos medžioti ir valgyti žvėris, kurie gali nešioti šią ligą.

Nepaisant vyriausybės bandymo atpratinti žmones nuo švilpikų mėsos ir išmokyti prie jų nesiartinti, Mongolijoje kasmet nuo maro miršta bent po vieną žmogų.

Kaimo vietovėse žmonės medžioti išmoksta dar vaikystėje, o kai kurie mano, kad valgyti švilpikų vidaus organus yra sveika.

Pernai nuo maro mirė viena kazachų pora, suvalgiusi termiškai neapdorotus švilpiko inkstus.

Naujausi užsikrėtimo atvejai paskatino Rusijos Rytų Sibiro Buriatijos regiono pareigūnus pradėti tikrinti graužikus dėl buboninio maro ir raginti gyventojus nemedžioti švilpikų ir nevalgyti jų mėsos.

Mongolijos sienos lieka uždarytos siekiant sustabdyti koronaviruso pandemijos plitimą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: Lietuvos narystės NATO metinės – ar iššūkių daugiau?