Baltarusija po kelerių metų pertraukos paskyrė ambasadorių JAV

Baltarusijos prezidentas Aliaksandras Lukašenka pirmadienį šalies ambasadoriumi JAV paskyrė užsienio reikalų viceministrą Olegą Kravčenką.

 Baltarusija po kelerių metų pertraukos paskyrė ambasadorių JAV. <br>123rf asociatyvi nuotr.
 Baltarusija po kelerių metų pertraukos paskyrė ambasadorių JAV. <br>123rf asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 20, 2020, 3:19 PM, atnaujinta Jul 20, 2020, 4:40 PM

„Ministro pavaduotojai Olegas Kravčenka ir Andrejus Dapkiunas paskirti atitinkamai ambasadoriais JAV ir Austrijoje“, – pranešė valstybinė naujienų agentūra „BelTA“.

Apie Baltarusijos ir JAV sprendimą sugrąžinti ambasadorius į viena kitos sostines pranešta pernai rugsėjį, kai Minske viešėjo JAV valstybės sekretoriaus pavaduotojas politiniams klausimams Davidas Hale'as.

Po diplomatinio skandalo 2008 metais Baltarusija ir JAV atšaukė savo ambasadorius ir iki minimumo sumažino diplomatinių atstovybių darbuotojų skaičių. Vėliau diplomatinių atstovybių vadovybė abiejose šalyse buvo pažeminta nuo ambasadorių iki laikinųjų reikalų patikėtinių lygio.

Kiek anksčiau Baltarusijos URM pranešė, kad Minskas panaikino šalyje esančių amerikiečių diplomatų skaičiaus apribojimus.

JAV prezidentas Donaldas Trumpas gegužės pradžioje pateikė Senatui svarstyti Valstybės departamente Europos reikalus kuravusios karjeros diplomatės Julie Fisher kandidatūrą į ambasadorės Minske postą.

Baltarusių URM penktadienį paskelbė, kad JAV laikinoji reikalų patikėtinė Jennifer Moore baigia savo diplomatinę misiją šalyje.

1971-aisiais gimęs O. Kravčenka turi teisininko išsilavinimą, diplomatinėje tarnyboje dirba daugiau kaip 25 metus. 2008–2014 metais jis dirbo laikinuoju reikalų patikėtiniu JAV. 2014–2017 metais buvo aukšto rango pareigūnas URM, o Baltarusijos užsienio reikalų viceministro postą užėmė nuo 2017-ųjų sausio.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.