Saudo Arabijos karalius hospitalizuotas dėl tulžies pūslės uždegimo

Saudo Arabijos 84 metų monarchas Salmanas buvo paguldytas į ligoninę sostinėje Rijade dėl tulžies pūslės uždegimo, pirmadienį pranešė karališkieji rūmai.

 Saudo Arabijos karalius hospitalizuotas dėl tulžies pūslės uždegimo.  <br> Reuters/Scanpix nuotr.
 Saudo Arabijos karalius hospitalizuotas dėl tulžies pūslės uždegimo.  <br> Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 20, 2020, 11:51 AM

Saudo Arabija itin retai skelbia informaciją apie garbaus amžiaus monarcho sveikatą. Karalius Salmanas Saudo Arabiją, pagrindinę naftos eksportuotoją ir didžiausią arabų pasaulio ekonomiką, valdo nuo 2015 metų.

Monarchas „šiandien buvo paguldytas į Karaliaus Faisalo specializuotą ligoninę Rijade atlikti keleto medicinos tyrimų dėl cholecistito (tulžies pūslės uždegimo)“, rašoma karališkųjų rūmų pranešime, kurį išplatino oficialioji naujienų agentūra SPA.

Daugiau jokių detalių pranešime nepateikta.

Dėl monarcho hospitalizacijos buvo atšauktas planuotas Irako ministro pirmininko Mustafos al Kadhimi vizitas, turėjęs prasidėti pirmadienį, informavo karalystės užsienio reikalų ministras.

„Atsižvelgdama į ypatingą šio vizito svarbą ir trokšdama užtikrinti jo sėkmę, mūsų išmintinga vadovybė po konsultacijų su mūsų broliais Irake priėmė sprendimą atidėti vizitą“, – socialiniame tinkle „Twitter“ parašė užsienio reikalų ministras princas Faisalas bin Farhanas.

Valdant karaliui Salmanui Saudo Arabija ėmėsi ambicingų ekonomikos reformų, kuriomis siekiama parengti šalį erai po naftos, ir suteikė daugiau teisių moterims. Tuo pat metu karalystė ėmė vykdyti ryžtingesnę užsienio politiką ir įsitraukė į karą kaimyniniame Jemene.

Salmanas perėmė sostą mirus jo netikram broliui karaliui Abdullah, kuriam buvo apie 90 metų.

2017 metais Saudo Arabija paneigė žiniasklaidos pranešimus, esą karalius planuoja perleisti sostą savo sūnui princui Mohammedui bin Salmanui, daugelio laikomam karalystės de facto valdytoju.

Princo Mohamedo staigus iškilimas sutapo su represijomis prieš kritikus ir disidentus, taip pat kai kuriuos karališkosios šeimos narius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.