Hospitalizuotas Saudo Arabijos karalius pirmininkavo kabineto posėdžiui iš ligoninės

Negaluojantis Saudo Arabijos karalius Salmanas vėlai antradienį pirmininkavo virtualiam ministrų kabineto susitikimui iš biuro ligoninėje, į kurią jis buvo paguldytas ankstesnę dieną dėl tulžies pūslės uždegimo, pranešė valstybinė naujienų agentūra SPA.

​Negaluojantis Saudo Arabijos karalius Salmanas vėlai antradienį pirmininkavo virtualiam ministrų kabineto susitikimui iš biuro ligoninėje, į kurią jis buvo paguldytas ankstesnę dieną dėl tulžies pūslės uždegimo, pranešė valstybinė naujienų agentūra SPA.<br>AFP/Scanpix nuotr.
​Negaluojantis Saudo Arabijos karalius Salmanas vėlai antradienį pirmininkavo virtualiam ministrų kabineto susitikimui iš biuro ligoninėje, į kurią jis buvo paguldytas ankstesnę dieną dėl tulžies pūslės uždegimo, pranešė valstybinė naujienų agentūra SPA.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 22, 2020, 3:08 PM, atnaujinta Jul 22, 2020, 3:18 PM

Remiantis jos „Twitter“ žinute, monarchas pirmininkavo pasitarimui „iš savo biuro Karaliaus Faisalo specializuotoje ligoninėje Rijade“.

Prie žinutės pridėta vaizdo įrašas iš erdvaus ligoninės kabineto, kur Salmanas pirmininkaudamas sėdėjo prie didelio stalo.

Jis padėkojo visiems, kas domėjosi jo sveikatos būkle, nurodė SPA.

84 metų monarchas pirmadienį buvo hospitalizuotas, nes jam reikėjo „atlikti tam tikrus medicininius tyrimus dėl cholecistito“ – tulžies pūslės uždegimo, rašoma karališkųjų rūmų išplatintame pranešime.

Per susitikimą kabinetas aptarė būsimą hadžo – piligriminių kelionių į musulmonų šventoves Mekos mieste – tvarką.

Šiemet dėl naujojo koronaviruso pandemijos nuspręsta surengti labai riboto masto hadžą.

Saudo Arabijos valdžios atstovai iš pradžių sakė, kad piligrimystėje bus leista dalyvauti iki 1 000 karalystėje gyvenančių žmonių, bet vietos žiniasklaida pranešė, kad dalyvių skaičius iš tikrųjų sudarys 10 tūkstančių.

Šį kasmetinį ritualą paprastai atlieka apie 2,5 mln. žmonių iš viso pasaulio.

Rijadas retai praneša apie senyvo amžiaus monarcho, nuo 2015 metų valdančio pasaulio pagrindinę naftos eksportuotoją ir arabų pasaulio didžiausią ekonomiką, sveikatą.

2017 metais karalystė paneigė pranešimus ir įsisiūbavusias spėliones, kad karalius ketina užleisti sostą savo jaunam sūnui – sosto įpėdiniui princui Mohammedui bin Salmanui, daugelio laikomam faktiniu šalies valdytoju.

Valdant Salmanui, Saudo Arabija inicijavo plataus užmojo ekonomines reformas erai be naftos ir suteikė daugiau teisių moterims. Tuo pat metu karalystė pradėjo laikytis griežtesnės užsienio politikos ir įsikišo į karą kaimyniniame Jemene.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: sulaikyti asmenys, įtariami L. Volkovo užpuolimu