M. Pompeo: dėl PSO veiksmų per koronaviruso pandemiją „mirė britų“

Dėl Pasaulio sveikatos organizacijos (PSO) veiksmų per koronaviruso pandemiją „mirė britų“, pareiškė JAV valstybės sekretorius Mike'as Pompeo Jungtinės Karalystės parlamentarams per vizitą Londone.

​Dėl Pasaulio sveikatos organizacijos (PSO) veiksmų per koronaviruso pandemiją „mirė britų“, pareiškė JAV valstybės sekretorius Mike'as Pompeo Jungtinės Karalystės parlamentarams per vizitą Londone.<br>AFP/Scanpix nuotr.
​Dėl Pasaulio sveikatos organizacijos (PSO) veiksmų per koronaviruso pandemiją „mirė britų“, pareiškė JAV valstybės sekretorius Mike'as Pompeo Jungtinės Karalystės parlamentarams per vizitą Londone.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 22, 2020, 4:23 PM, atnaujinta Jul 22, 2020, 4:24 PM

Kaip trečiadienį pranešė britų žiniasklaida, M. Pompeo antradienį per privatų susitikimą su įstatymų leidėjais sakė, kad PSO tapo „politine“ institucija.

Anot valstybės sekretoriaus, PSO sprendimams daro įtaką jos vadovo Tedroso Adhanomo Ghebreyesuso susitarimas su Kinija, padėjęs jam tapti šios organizacijos generaliniu direktoriumi.

„Susidarius kritinei situacijai, kai ji iš tiesų buvo svarbiausia“, „dėl to sudaryto susitarimo“ mirė žmonių, kalbėjo M. Pompeo. Jo žodžius citavo „The Times“ ir „Daily Telegraph“.

M. Pompeo atvyko į Londoną susitikti su JK ministru pirmininku Borisu Johnsonu ir užsienio reikalų sekretoriumi Dominicu Raabu. Derybų metu daugiausia kalbėta apie Kiniją. Vizito metu valstybės sekretorius privačiai susitiko ir su grupe konservatorių parlamentarų.

Savo ruožtu PSO pareiškė atmetanti „ad hominem atakas ir nepagrįstus kaltinimus“.

„PSO ragina šalis toliau visą dėmesį skirti kovai su pandemija, atnešančia tragiškų netekčių ir kančių“, – britų dienraštis „„The Daily Telegraph“ citavo antradienį išsakytus organizacijos atstovo žodžius.

Anksčiau šį mėnesį JAV paskelbė, jog traukiasi iš PSO, kaltindamos organizaciją, kad ji yra kontroliuojama Kinijos.

JAV prezidentas Donaldas Trumpas antradienį įspėjo, kad situacija dėl koronaviruso krizės šalyje „prieš pagerėdama pablogės“.

„Kai kurie šalies rajonai tvarkosi labai gerai“, – sakė D. Trumpas Baltuosiuose rūmuose per savo pirmą oficialią spaudos konferenciją apie koronavirusą nuo balandžio pabaigos.

Prezidentas paragino amerikiečius dėvėti apsaugines kaukes, siekiant pažaboti šio viruso, šalyje jau nusinešusio per 141 tūkst. gyvybių, plitimą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.