Maskva sako matanti galimybę išsaugoti Irano branduolinį susitarimą

Rusija vis dar mano, kad yra vilties išsaugoti branduolinį susitarimą su Iranu, antradienį pareiškė užsienio reikalų ministras Sergejus Lavrovas.

​Rusija vis dar mano, kad yra vilties išsaugoti branduolinį susitarimą su Iranu, antradienį pareiškė užsienio reikalų ministras Sergejus Lavrovas.<br>AP/Scanpix nuotr.
​Rusija vis dar mano, kad yra vilties išsaugoti branduolinį susitarimą su Iranu, antradienį pareiškė užsienio reikalų ministras Sergejus Lavrovas.<br>AP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2020-07-22 09:54

„Esame įsitikinę, kad tebėra galimybė sugrąžinti [Bendrą išsamių veiksmų planą (JCPOA)] į stabilią padėtį“, – pareiškė Rusijos diplomatijos vadovas, susitikęs su Maskvoje viešėjusiu kolega iš Irano Mohammadu Javadu Zarifu.

„Bet kokiu atveju padarysime viską, kad taip nutiktų, lygiai kaip mūsų draugai iraniečiai“, – kalbėjo jis.

Iranas pasirašė susitarimą su penkiomis Jungtinių Tautų Saugumo Tarybos narėmis ir Vokietija 2015 metais, sutikdamas apriboti savo branduolinę programą mainais į sankcijų sušvelninimą. Tačiau Teheranas pamažu atsisako savo įsipareigojimų, JAV prezidentui Donaldui Trumpui prieš dvejus metus nusprendus pasitraukti iš JCPOA ir sugrąžinti sankcijas Iranui.

S. Lavrovas ir M. J. Zarifas pažymėjo, kad praėjusią savaitę JCPOA „sukako penkeri metai“, o Irano diplomatijos vadovas pavadino jį „istoriniu tarptautiniu susitarimu“.

M. J. Zarifas taip pat padėkojo Rusijai už jos „ypatingas“ pastangas išsaugoti tą susitarimą.

Irano ekonomikai smarkiai smogė JAV sankcijos, atbaidžiusios daugumą tarptautinių bankų ir bendrovių nuo reikalų su Teheranu, didelį smūgį jai sudavė ir koronaviruso epidemija.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.