Naujosios Zelandijos premjerė atleido tarnybinį romaną užmezgusį ministrą

Naujosios Zelandijos ministrė pirmininkė Jacinda Ardern trečiadienį atleido vieną aukšto rango ministrų kabineto narį, užmezgusį romaną su savo buvusia kolege, visuomenei atidžiau stebint politikų elgesį prieš rugsėjį paskirtus visuotinius rinkimus.

​Naujosios Zelandijos ministrė pirmininkė Jacinda Ardern trečiadienį atleido vieną aukšto rango ministrų kabineto narį, užmezgusį romaną su savo buvusia kolege, visuomenei atidžiau stebint politikų elgesį prieš rugsėjį paskirtus visuotinius rinkimus.<br>AP/Scanpix nuotr.
​Naujosios Zelandijos ministrė pirmininkė Jacinda Ardern trečiadienį atleido vieną aukšto rango ministrų kabineto narį, užmezgusį romaną su savo buvusia kolege, visuomenei atidžiau stebint politikų elgesį prieš rugsėjį paskirtus visuotinius rinkimus.<br>AP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 22, 2020, 9:32 AM, atnaujinta Jul 22, 2020, 10:07 AM

J. Ardern atleido iš pareigų imigracijos ministrą Iainą Leesą-Galloway, paaiškėjus, kad šis turėjo romaną su jam pavaldžios valstybinės institucijos darbuotoja.

Pasak centro kairiųjų pažiūrų lyderės, I. Leesas-Galloway nebegali toliau pagrįstai dirbti vyriausybėje, kadangi jis taip pat turėjo darbo santykių ministro portfelį.

Ministras demonstravo sveiko proto stoką 12 mėnesių laikotarpiu: palaikydamas šiuos santykius jis leido sau sulaukti kaltinimų piktnaudžiavimu savo tarnybine padėtimi“, – paaiškino premjerė.

J. Ardern pabrėžė nemėginanti teisti I. Leeso-Galloway moraliniu požiūriu, bet pridūrė: „Jis nesielgė pavyzdingai, nors, mano nuomone, turėtų, kaip ministras, atsakingas už standartų ir kultūros formavimą darbo vietose.“

I. Leesas-Galloway, kuris yra vedęs ir turi tris vaikus, paskelbė trumpą pareiškimą, kuriuo pripažino, kad jis elgėsi „visiškai netinkamai“, ir atsiprašė už tai, kad nuvylė savo šeimą.

Jo romano detalėmis su J. Ardern kanceliarija antradienį pasidalino opozicijos lyderė Judith Collins, paraginusi visuomenę atkreipti premjerės dėmesį į kaltinimus dėl netinkamo elgesio vyriausybėje.

Tokį žingsnį J. Collins žengė, šią savaitę parlamentaro mandato atsisakius jos kolegai iš centro dešinės Nacionalinės partijos Andrew Falloonui dėl jaunoms moterims siųstų nešvankių žinučių.

J. Collins praėjusią savaitę tapo opozicijos lydere, žadėdama „kovoti“ su J. Ardern per rugsėjo 19 dieną vyksiančius rinkimus.

Premjerės vadovaujama Leiboristų partija šiuo metu užtikrintai lenkia Nacionalinę partiją viešosios nuomonės apklausose – taigi, I. Leeso-Galloway atleidimas veikiausiai nepakenks J. Ardern šansams užsitikrinti antrą kadenciją.

Tačiau naujosios opozicijos lyderės, pelniusios pravardę „Traiškytoja Collins“, sugebėjimas nuversti svarbų ministrą rodo, kad lenktynės bus įtemptos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.