Saudo Arabijos karaliui atlikta tulžies pūslės šalinimo operacija

Saudo Arabijos 84 metų karaliui Salmanui ketvirtadienį sėkmingai atlikta tulžies pūslės šalinimo operacija, pranešė karališkieji rūmai, praėjus trims dienoms po monarcho hospitalizacijos.

Saudo Arabijos karalius Mohammedas bin Salmanas.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Saudo Arabijos karalius Mohammedas bin Salmanas.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 23, 2020, 8:14 PM

Saudo Arabija retai skelbia oficialios informacijos apie savo senyvo karaliaus sveikatą.

Pasaulyje pirmaujančiai naftos eksportuotojai ir didžiausiai arabų pasaulio ekonomikai Salmanas vadovauja nuo 2015 metų.

Saudo Arabijos karalius yra jau antrasis pastaruoju metu hospitalizuotas Persijos įlankos regiono monarchas.

Anksčiau buvo paskelbta, kad gydymo ligoninėje prireikė 91 metų Kuveito emyrui šeichui Sabahui al Ahmadui al Sabahui, regioną krečiant dviem krizėms – dėl koronaviruso pandemijos ir nusmukusių naftos kainų.

Karaliui „šiandien atlikta laparoskopinė tulžies pūslės šalinimo operacija... Karaliaus Faisalo specializuotoje ligoninėje Rijade“, sakoma valstybinės naujienų agentūros SPA išplatintame karališkųjų rūmų pranešime.

Po šios „sėkmingos“ procedūros Salmanas dar kuriam laikui liks ligoninėje, sakoma pranešime.

JAV prezidentas Donaldas Trumpas buvo „patikintas dėl [karaliaus] sveikatos“, ketvirtadienį kalbėdamasis telefonu su Saudo Arabijos sosto įpėdiniu Mohammedu bin Salmanu, nurodė SPA.

Monarchas į ligoninę buvo paguldytas pirmadienį, siekiant atlikti „medicinos tyrimų“ dėl tulžies pūslės uždegimo, informavo karališkieji rūmai.

Dėl monarcho hospitalizacijos buvo atšauktas planuotas Irako ministro pirmininko Mustafos al Kadhimi vizitas, turėjęs prasidėti pirmadienį, informavo karalystės užsienio reikalų ministras.

Antradienį valstybinės žiniasklaidos paskelbtame vaizdo įraše karalius matomas pirmininkaujantis virtualiam vyriausybės pasitarimui iš prabangiai įrengto biuro ligoninėje.

Šiuo vaizdo įrašu, kuriame garso nebuvo, tikriausiai siekta išsklaidyti gandus apie monarcho sveikatą.

2017 metais Saudo Arabija paneigė žiniasklaidos pranešimus, esą karalius planuoja perleisti sostą savo sūnui princui M. bin Salmanui, daugelio laikomam karalystės de facto valdytoju.

Princo Mohamedo staigus iškilimas sutapo su represijomis prieš kritikus ir disidentus, taip pat kai kuriuos karališkosios šeimos narius.

Valdant Salmanui, Saudo Arabija inicijavo plataus užmojo ekonomines reformas erai be naftos ir suteikė daugiau teisių moterims. Tuo pat metu karalystė pradėjo laikytis griežtesnės užsienio politikos ir įsikišo į karą kaimyniniame Jemene.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.