Kolumbijoje sulaikytas vienas iš FARC lyderių

Kolumbijos pareigūnams pavyko sulaikyti vieną iš buvusios kairiųjų sukilėlių organizacijos „Kolumbijos revoliucinės ginkluotosios pajėgos“ (Fuerzas Armadas Revolucionarias de Colombia, FARC) lyderių. Tai šeštadienį pranešė šalies prezidentas Ivanas Duque.

Pavyko sulaikyti vieną iš buvusios kairiųjų sukilėlių organizacijos „Kolumbijos revoliucinės ginkluotosios pajėgos“ lyderių.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Pavyko sulaikyti vieną iš buvusios kairiųjų sukilėlių organizacijos „Kolumbijos revoliucinės ginkluotosios pajėgos“ lyderių.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 26, 2020, 9:55 AM, atnaujinta Jul 26, 2020, 9:57 AM

„Kolumbijos policija informavo, kad Gvachiros departamento Maikao municipalitete (šalies šiaurėje) buvo smogtas stiprus smūgis kriminalinėms struktūroms. Buvo sučiuptas Franciscas Durangas Usuga, žinomas slapyvardžiais Arielis arba Frita“, – parašė tviteryje prezidentas.

Pasak jo, sulaikytas nusikaltėlis praėjusių metų rugpjūtį kartu su kitais sukilėliais paskelbė ketiną vėl stoti į ginkluotą kovą.

2019 metų rugpjūčio pabaigoje „YouTube“ buvo paskelbtas įrašas, kuriame vienas iš grupuotės lyderių Ivanas Marquezas pareiškė, kad dalis buvusių sukilėlių ketina atnaujinti ginkluotą kovą. Įraše matyti, kad FARC vadovą supa keliasdešimt ginkluotų vyrų ir moterų su maskuojamosiomis uniformomis. I. Marquezas savo kalboje pranešė, kad įrašas buvo nufilmuotas Kolumbijos Amazonės departamente.

Ginkluotas konfliktas tarp Kolumbijos valdžios ir FARC prasidėjo praėjusio amžiaus septintajame dešimtmetyje. Per šį laiką jis pareikalavo daugiau kaip 200 tūkstančių žmonių gyvybių, keli milijonai tapo pabėgėliais. 2016 metų lapkričio 24 d. Havanoje Kolumbijos vyriausybė ir FARC atstovai pasirašė susitarimą nutraukti konfliktą. Už pastangas sureguliuoti pusę amžiaus trukusią kruviną konfrontaciją tuometis Kolumbijos prezidentas Juanas Manuelis Santosas buvo apdovanotas Nobelio taikos premija.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
Gyvai: iniciatyvos „4 milijonų Lietuva“ pristatymas