Per konferenciją sulaikyti Rusijos rinkimų aktyvistai

Rusijos vakariniame Tatarstano regione sekmadienį buvo sulaikyti už prasmingus rinkimus pasisakančio Rusijos judėjimo „Vieningieji demokratai“ nariai, feisbuke pranešė ši grupė.

 Per konferenciją sulaikyti Rusijos rinkimų aktyvistai.  <br> TASS/Scanpix nuotr.
 Per konferenciją sulaikyti Rusijos rinkimų aktyvistai.  <br> TASS/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2020-07-26 13:59

Rusijos specialiosios pajėgos sulaikė grupės narius Tatarstano sostinėje Kazanėje, „kad ištirtų jų sąsajas su terorizmu“, pranešė grupė, nepateikusi daugiau detalių.

Viena iš judėjimo koordinatorių Anastasija Burakova sakė, kad judėjimo nariai buvo suimti per Berlyne įsikūrusios tarptautinės nevyriausybinės organizacijos „Transparency International“ surengtą konferenciją dėl vietos savivaldybės viešųjų pirkimų.

„Praėjus maždaug 15-ai minučių nuo konferencijos pradžios, į būstinę įsiveržė daug kaukėtų riaušių policijos pareigūnų su automatais ir suėmė maždaug 17 žmonių“, kurie buvo nugabenti į vietos policijos nuovadą, nurodė A. Burakova.

Vakare visi vyrai buvo paleisti, tačiau nuovadoje liko trys moterys, agentūrai „Interfax“ pranešė „Transparency International“ atstovė Jekaterina Petrova.

„Vieningųjų demokratų“ judėjimą 2018 metais įkūrė grupė nepriklausomų kandidatų savivaldos rinkimuose, kurie siekė sąžiningos rinkiminės kovos. Judėjimo tinklapyje nurodoma, kad jis pernai rugsėjį padėjo 139-iems nepriklausomiems deputatams būti išrinktiems Sankt Peterburge.

Šį rugsėjį jie siekia turėti savo kandidatų savivaldos rinkimuose keturiuose Rusijos regionuose, įskaitant Tatarstaną.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.