Už numuštą lėktuvą su 176 žmonėmis Iranas sumokės Ukrainai kompensaciją

Teheranas sutinka išmokėti Ukrainai kompensaciją už Irano pajėgų sausį per klaidą numuštą ukrainiečių keleivinį lėktuvą, pareiškė šiitiškos respublikos Užsienio reikalų ministerijos atstovas Abbasas Mousavi.

Už numuštą lėktuvą su 176 žmonėmis Iranas sumokės Ukrainai kompensaciją.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Už numuštą lėktuvą su 176 žmonėmis Iranas sumokės Ukrainai kompensaciją.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 31, 2020, 7:32 AM

Iranas sutiko išmokėti kompensaciją už lėktuvą, tačiau reikės laiko įgyvendinti šį klausimą, turintį įvairių techninių ir teisinių aspektų“, – diplomato žodžius citavo valstybinė naujienų agentūra IRNA.

A. Mousavi pažymėjo, kad daugelis numušto lainerio keleivių buvo Irano piliečiai.

Ketvirtadienį Ukrainos užsienio reikalų ministras Dmytro Kuleba pranešė, kad Kijeve prasidėjo dvišalės derybos dėl kompensacijos.

„Ilgai siekėme, kad būtų pradėtas derybų procesas. Džiaugiuosi, kad reikalai pagaliau pajudėjo“, – sakė jis socialiniame tinkle „Facebook“ paskelbtame vaizdo kreipimesi.

D. Kuleba pažymėjo, kad „procesas bus nelengvas, bet mes dirbame dėl rezultato – kad būtų pasiektas teisingumas“.

„Ukrainos URM dės visas pastangas, kad kompensacijos būtų maksimalios. Tai leis bent kiek sumažinti artimųjų skausmą, kuriame jie gyvena jau ilgiau nei pusmetį. Pasieksime teisingumą, kad ir kiek reikėtų laiko ir pastangų“, – sakė ministras.

Sausio 8 dieną į Kijevą turėjęs skristi Ukrainos tarptautinių oro linijų (MAU) lėktuvas „Boeing 737-800“ buvo numuštas dviem raketomis ir sudužo vos pakilęs iš Teherano pagrindinio oro uosto.

Šiitiška respublika iš pradžių dėl lėktuvo katastrofos kaltino technines problemas, bet po kelių dienų prisipažino, kad jos pajėgos dėl „žmogiškosios klaidos“ numušė ukrainiečių orlaivį, palaikiusios jį atskriejančia raketa. Per katastrofą žuvo visi laineriu skridę 176 žmonės.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.