Izraelis dėl balionų atakų uždarė perėją pasienyje su Gazos Ruožu

Izraelis uždarė prekėms gabenti skirtą sienos su Gazos Ruožu perėją, pirmadienį pranešė tarnybos, anklavą kontroliuojančio islamistų judėjimo „Hamas“ kovotojams anksčiau į Viduržemio jūrą paleidus kelias raketas, o žydų valstybės link – nemažai balionų su padegamosiomis bombomis.

​Izraelis uždarė prekėms gabenti skirtą sienos su Gazos Ruožu perėją, pirmadienį pranešė tarnybos, anklavą kontroliuojančio islamistų judėjimo „Hamas“ kovotojams anksčiau į Viduržemio jūrą paleidus kelias raketas, o žydų valstybės link – nemažai balionų su padegamosiomis bombomis.<br>ZUMA press/Scanpix nuotr.
​Izraelis uždarė prekėms gabenti skirtą sienos su Gazos Ruožu perėją, pirmadienį pranešė tarnybos, anklavą kontroliuojančio islamistų judėjimo „Hamas“ kovotojams anksčiau į Viduržemio jūrą paleidus kelias raketas, o žydų valstybės link – nemažai balionų su padegamosiomis bombomis.<br>ZUMA press/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 11, 2020, 9:39 AM

Kerem Šalomo perėja nuo antradienio bus uždaryta visam eismui, išskyrus humanitarinės įrangos ir kuro gabenimą, pareiškime nurodė perėją administruojantis Gynybos ministerijos skyrius COGAT.

Toks žingsnis atliktas reaguojant į „toliau leidžiamus padegamuosius balionus“ iš Gazos Ruožo teritorijos, pridūrė COGAT.

Šaltiniai Izraelyje vėlai pirmadienį pranešė, kad keli balionai nusileido pietų Izraelio teritorijose, bet per šiuos incidentus žmonės nenukentėjo.

Prie balionų ir aitvarų pririšami sprogmenys pirmą kartą buvo panaudoti kaip ginklas per intensyvius protestus Gazos Ruože 2018 metais. Tuomet tokie įtaisai kasdien skriedavo per sieną ir sukėlė tūkstančius gaisrų izraeliečių ūkiuose ir bendruomenėse.

Praėjusią savaitę tokie balionai tris kartus buvo leidžiami iš Gazos Ruožo Izraelio link ir kaskart išprovokuodavo atsakomuosius veiksmus prieš „Hamas“ pozicijas.

Be to, islamistai pirmadienį paleido kelias raketas į jūrą, kovotojams pastarosiomis dienomis ne kartą apsikeitus ugnimi su Izraeliu, informavo šaltiniai palestiniečių saugumo struktūrose ir liudininkai.

Paleistos raketos yra „žinia“ Izraeliui, kad anklave veikiančios ginkluotos grupuotės „netylės“, susidūrusios su Izraelio blokada ir „agresija“, AFP sakė vienas „Hamas“ artimas šaltinis.

Izraelis nuo 2008 metų tris kartus kariavo su „Hamas“.

Nors tarpininkaujant Jungtinėms Tautoms, Egiptui ir Katarui pernai buvo paskelbtos paliaubos, tarp abiejų konflikto šalių įvyksta pavienių susirėmimų. Per juos islamistai pasitelkia raketas, minosvaidžius arba balionus su sprogstamaisiais užtaisais, o žydų valstybė rengia atsakomąsias atakas.

Anot palestiniečių analitikų, atakomis iš Gazos Ruožo dažnai siekiama spausti Izraelį leisti Katarui suteikti finansinę pagalbą anklavui.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.