Kurdų kovotojai teigia Irake numušę Turkijos sraigtasparnį

Kurdistano darbininkų partija (PKK) pirmadienį pranešė numušusi Turkijos sraigtasparnį Irako šiauriniame Kurdistano regione, keršydama už vieno iš šio judėjimo vadų žūtį praeitą savaitę.

Kurdų kovotojai teigia Irake numušę Turkijos sraigtasparnį.<br>A.Vaitkevičiaus asociatyvi nuotr.
Kurdų kovotojai teigia Irake numušę Turkijos sraigtasparnį.<br>A.Vaitkevičiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 17, 2020, 10:29 PM

Per praeitą antradienį įvykdytą Turkijos bepiločio lėktuvo smūgį taip pat žuvo du aukšto rango Irako karininkai. Šis incidentas padidino įtampą tarp Bagdado ir Ankaros.

Pirmadienį PKK savo pranešime nurodė, kad jos pajėgos kalnuotame Zagroso regione „sugebėjo užsitikrinti tiesioginį pataikymą ir numušti Turkijos sraigtasparnį“.

„Praėjus dešimčiai minučių po pirmojo sraigtasparnio numušimo mūsų pajėgos smogė kitam... priversdamos jį sprukti“, – pridūrė sukarintas judėjimas.

Kani Masi miestelio, esančio netoli sienos su Turkija, meras patvirtino, kad netoliese sudužo turkų sraigtasparnis.

Meras Servestas Aqrawi naujienų agentūrai AFP sakė negalįs patvirtinti, kad buvo pataikyta į kitą orlaivį, taip pat pateikti detalių apie padarytą žalą, nes susirėmimai vyko sunkiai prieinamoje vietovėje.

PKK sakė pirmadienio operaciją skirianti savo „kankiniui“ Akidui Karzanui ir dviem Irako kariškiams, nužudytiems „Turkijos okupacinės kariuomenės“.

Turkija, kurios pajėgos Irako šiauriniame autonominiame regione veikia jau apie 25 metus, birželio viduryje pradėjo naują sausumos pajėgų ir aviacijos operaciją prieš PKK kitapus sienos.

Po smūgio praeitą antradienį Irakas iškvietė Turkijos ambasadorių Bagdade – jau trečiąkart per du mėnesius.

Penktadienį per Turkijos surengta bombardavimą minėtame regione žuvo trys kurdų kovotojai.

Ankara tvirtina turinti teisę rengti operacijas prieš PKK, kurią laiko „teroristine“ organizacija, ir kaltina Bagdadą bei Irako Kurdistano valdžią pro pirštus žiūrint į šios grupuotės veiksmus.

Bagdadas savo ruožtus stengėsi užsitikrinti palaikymą savo reikalavimams, kad Ankara baigtų karines operacijas jo teritorijoje.

JAV ir Europos Sąjunga taip pat laiko PKK teroristine organizacija.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.