Kandidatė į JAV viceprezidento postą K. Harris smerkė D. Trumpo vadovavimą

Kamala Harris trečiadienį pateko į istoriją oficialiai sutikusi tapti JAV Demokratų partijos kandidate į šalies viceprezidentus ir, kaip Barackas Obama bei Hillary Clinton, smerkė prezidento Donaldo Trumpo „visišką nesėkmę“.

 Kamala Harris trečiadienį pateko į istoriją oficialiai sutikusi tapti JAV Demokratų partijos kandidate į šalies viceprezidentus ir, kaip Barackas Obama bei Hillary Clinton, smerkė prezidento Donaldo Trumpo „visišką nesėkmę“.<br> AFP/Scanpix nuotr.
 Kamala Harris trečiadienį pateko į istoriją oficialiai sutikusi tapti JAV Demokratų partijos kandidate į šalies viceprezidentus ir, kaip Barackas Obama bei Hillary Clinton, smerkė prezidento Donaldo Trumpo „visišką nesėkmę“.<br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2020-08-20 08:27, atnaujinta 2020-08-20 17:54

K. Harris, pirmoji juodaodė moteris, gavusi kurios nors iš svarbių JAV partijų bilietą į Baltuosius rūmus, kaltino D. Trumpą verčiant „mūsų tragedijas politiniais ginklais“ ir ragino amerikiečius balsuoti už Joe Bideną – „prezidentą, kuris mus visus sutaikys“.

„Donaldo Trumpo vadovavimo nesėkmė kainavo gyvybių ir pragyvenimo šaltinių“, – sutikdama tapti kandidate į viceprezidentus pareiškė buvusi prokurorė iš Kalifornijos.

„Esame lūžio taške“, – pridūrė ji.

J. Bidenas, kuris lapkričio 3-iąją varžysis su D. Trumpu, savo sutikimo tapti kandidatu kalbą turi pasakyti ketvirtadienį, baigiantis demokratų nacionaliniam suvažiavimui, kuris saugantis koronaviruso vyko vien internetu ir per televiziją.

Prieš K. Harris kalbėjęs pirmasis juodaodis Amerikos prezidentas Barackas Obama taip pat smerkė D. Trumpą ir ragino išrinkti J. Bideną.

B. Obama sakė, jog 2017-aisiais perduodamas Baltuosius rūmus D. Trumpui manė, kad šis respublikonų prezidentas „galėtų parodyti tam tikrą suinteresuotumą rimtai vertinti darbą, kad jis galėtų pajusti šių pareigų svorį ir atrasti pagarbos jam patikėtai demokratijai“.

„Bet taip niekada nenutiko“, – sakė B. Obama.

Dėl D. Trumpo buvo paleisti nuo saito Amerikos „blogiausi impulsai, visame pasaulyje smarkiai pažeminta mūsų didi reputacija, iškilo kaip niekad didelė grėsmė mūsų demokratijos institucijoms“, teigė jis.

D. Trumpas atsakydamas pareiškė, kad B. Obama buvo „baisus prezidentas“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.