A. Lukašenka paliepė naujajam Gardino gubernatoriui „užrakinti“ streikuojančias įmones

Aliaksandras Lukašenka savo naujam paskirtam Gardino apskrities gubernatoriui šeštadienį paliepė „užrakinti“ įmones, paskelbusias streikus demonstruojant solidarumą su opozicijos protestuotojais, laikančiais valstybės vadovo perrinkimą suklastotu ir reikalaujančius jo atsistatydinimo.

 Aliaksandras Lukašenka savo naujam paskirtam Gardino apskrities gubernatoriui šeštadienį paliepė „užrakinti“ įmones, paskelbusias streikus demonstruojant solidarumą su opozicijos protestuotojais<br> AP/Scanpix nuotr.
 Aliaksandras Lukašenka savo naujam paskirtam Gardino apskrities gubernatoriui šeštadienį paliepė „užrakinti“ įmones, paskelbusias streikus demonstruojant solidarumą su opozicijos protestuotojais<br> AP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 22, 2020, 4:17 PM

„Prašau gubernatoriaus, vykdomųjų komitetų pirmininkų: jeigu kas nors nenori dirbti – neverskite. Vis tiek jų nepriversime ir neįkalbėsime. Tačiau jeigu įmonė nedirba – nuo pirmadienio spyną ant vartų. Sustabdysime“, – per mitingą Gardine kalbėjo A. Lukašenka.

Pasak jo, tokiu atveju „žmonės atvės“, o „paskui išsiaiškinsime, ką pakviesti į šią įmonę“.

Autoritarinio lyderio A. Lukašenkos pergalės paskelbimas po rugpjūčio 9-ąją įvykusių prezidento rinkimų išprovokavo didžiausias demonstracijas Baltarusijoje nuo šalies nepriklausomybės paskelbimo 1991 metais, kai subyrėjo Sovietų Sąjunga.

Pirmosiomis protestų dienomis milicijai brutaliai mėginant malšinti demonstracijas buvo sulaikyta beveik 7 tūkst. žmonių. Šimtai protestuotojų buvo sužeisti ir hospitalizuoti, taip pat buvo daug pranešimų apie sulaikytųjų mušimus, kankinimus ir prieš juos nukreiptą psichologinį smurtą. Mažiausiai trys protestų dalyviai žuvo.

Nuo rugpjūčio 13 dienos daugelyje Baltarusijos įmonių prasidėjo protestai ir streikai.

Anksčiau šeštadienį A. Lukašenka per susitikimą su Gardino srities tarybos deputatams netikėtai pasiūlė nauju gubernatoriumi išrinkti buvusį sveikatos apsaugos ministrą Vladzimirą Karaniką. Regiono įstatymų leidėjai balsavimu šią kandidatūrą patvirtino, nurodė valstybinė naujienų agentūra BelTa.

Anksčiau Gardino sričiai vadovavo gubernatorius Vladzimiras Kraucovas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.