M. Kalesnikava nesutiko duoti parodymų Baltarusijos Tyrimų komitete

Baltarusijos Koordinacinės tarybos prezidiumo narė Maryja Kalesnikava, ketvirtadienį iškviesta į apklausą Tyrimų komitete, atsisakė duoti parodymus.

 M. Kalesnikava nesutiko duoti parodymų Baltarusijos Tyrimų komitete.  <br> TASS/Scanpix nuotr.
 M. Kalesnikava nesutiko duoti parodymų Baltarusijos Tyrimų komitete.  <br> TASS/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 27, 2020, 2:34 PM

„Pasinaudojau konstitucine teise neliudyti prieš save, bet pasirašiau dokumentą dėl (informacijos) neviešinimo. Mano statusas – liudytoja“, – sakė M. Kalesnikava.

Nuo Tyrimų komiteto pastato ją palydėjo šalininkų aplodismentai.

Garsiausia Koordinacinės tarybos prezidiumo narė, Nobelio literatūros premijos laureatė Sviatlana Aleksijevič, trečiadienį buvo apklausiama Baltarusijos tyrimų komitete. Žurnalistams ji teigė atsisakiusi duoti parodymus ir pareiškė, kad Koordinacinės tarybos veikla yra visiškai teisėta.

S. Aleksijevič buvo iškviesta į Tyrimų komitetą kaip liudytoja baudžiamojoje byloje, kuri iškelta dėl Koordinacinės tarybos sudarymo.

Šią savaitę taip pat buvo apklaustas buvęs kultūros ministras ir diplomatas, Koordinacinės tarybos prezidiumo narys Pavelas Latuška.

Dviem Koordinacinės tarybos nariams buvo skirta po 10 parų arešto už nesankcionuotų mitingų organizavimą ir nepaklusimą pareigūnų įsakymams.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.