Sankt Peterburge yra 30 surogatinių motinų pagimdytų kūdikių, kurių tėvai negali pasiimti

Sankt Peterburge yra 30 surogatinių motinų pagimdytų kūdikių, kurių tėvai užsieniečiai negali atvykti dėl koronaviruso plitimo stabdymo priemonių, trečiadienį pranešė antrojo pagal dydį Rusijos miesto vaikų teisių ombudsmenė.

 Sankt Peterburge yra 30 surogatinių motinų pagimdytų kūdikių, kurių tėvai užsieniečiai negali atvykti dėl koronaviruso plitimo stabdymo priemonių, trečiadienį pranešė antrojo pagal dydį Rusijos miesto vaikų teisių ombudsmenė.<br> AFP/Scanpix nuotr.
 Sankt Peterburge yra 30 surogatinių motinų pagimdytų kūdikių, kurių tėvai užsieniečiai negali atvykti dėl koronaviruso plitimo stabdymo priemonių, trečiadienį pranešė antrojo pagal dydį Rusijos miesto vaikų teisių ombudsmenė.<br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 27, 2020, 10:59 AM

Ombudsmenė Ana Mitianina savo interneto svetainėje parašė, kad pareigūnai sulaukė kelių medicinos įstaigų, kuriose rūpinamasi surogatinių motinų pagimdytais kūdikiais, skambučių.

Dauguma šių vaikų tėvų yra iš Kinijos ir „negali jų pasiimti dėl pandemijos“, sakė ji.

A. Mitianina nurodė, kad asmeniškai rūpinasi šia situacija ir kreipėsi į regiono gubernatorių prašydama padėti išspręsti problemą drauge su Kinijos generaliniu konsulu.

Rusija kovo mėnesį uždarė savo sienas, siekdama stabdyti koronaviruso plitimą. Šalyje užregistruotas COVID-19 atvejų skaičius yra ketvirtas didžiausias pasaulyje.

Surogatinė motinystė šalyje yra legali ir daug metų buvo pelningas verslas, tačiau kai kas Rusijoje ragina nutraukti tokias paslaugas užsieniečiams.

Šių metų sausį, per pirmą šalies tyrimą dėl surogatinės motinystės, aštuoni rusai, tarp jų keli gydytojai ir viena motina, buvo areštuoti ir apkaltinti prekyba žmonėmis.

Gegužės mėnesį Ukrainos pareigūnai taip pat pranešė, kad dėl sienų uždarymo tėvai negali pasiimti maždaug 100 surogatinių motinų pagimdytų kūdikių.

Paviešinus jų padėtį, įsikišo vyriausybė, kuri padėjo tėvams gauti specialius leidimus ir atvykti į šalį pasiimti savo naujagimių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.