Portlande po demonstrantų susirėmimų nušautas žmogus

Portlande šeštadienį po judėjimo „Black Lives Matter“ („Juodaodžių gyvybės svarbios“) demonstrantų ir JAV prezidento Donaldo Trumpo šalininkų susirėmimų buvo nušautas žmogus, pranešė policija.

 Portlande šeštadienį po judėjimo „Black Lives Matter“ („Juodaodžių gyvybės svarbios“) demonstrantų ir JAV prezidento Donaldo Trumpo šalininkų susirėmimų buvo nušautas žmogus, pranešė policija.<br> AFP/Scanpix nuotr.
 Portlande šeštadienį po judėjimo „Black Lives Matter“ („Juodaodžių gyvybės svarbios“) demonstrantų ir JAV prezidento Donaldo Trumpo šalininkų susirėmimų buvo nušautas žmogus, pranešė policija.<br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 30, 2020, 12:22 PM

Šis Oregono valstijos miestas „Black Lives Matter“ protestų epicentras yra nuo pat gegužės pabaigos, kai Minesotoje dėl policijos veiksmų mirė neginkluotas juodaodis George'as Floydas. Oregono žiniasklaida pranešė, kad šeštadienį Portlande taip pat susirinko D. Trumpo šalininkų „šimtų automobilių karavanas“.

Portlando policija tviteryje pranešė, kad miesto centre vyksta politinis mitingas, ir pridūrė: „Buvo smurto tarp demonstrantų ir atsakomosios demonstracijos dalyvių atvejų. Pareigūnai įsikišo ir, kai kuriais atvejais, areštavo žmonių.“

Naujienų svetainė „OregonLive“ pranešė apie „susirėmimus ir įtemptus momentus“ tarp šių grupių, bet policija nenurodė, ar minimas šaudymas yra susijęs su šiomis demonstracijomis.

Šūviai buvo paleisti maždaug 20 val. 45 min. vietos laiku Portlando centre, sakoma vėliau paskelbtame policijos pareiškime. Jame nurodoma, kad vykdomas tyrimas dėl nužudymo.

„Portlando policijos pareigūnai girdėjo šūvių garsus iš Pietryčių 3-ios prospekto ir Pietvakarių „Alder“ gatvės rajono, – sakoma pranešime. – Jie sureagavo ir aptiko auką su šautine žaizda krūtinėje.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.