Popiežius: Libanui po sprogimo iškilo itin didelis pavojus

Popiežius Pranciškus trečiadienį perspėjo, kad Libane po didžiulio, praėjusį mėnesį įvykusio sprogimo iškilo „itin didelis pavojus pačiam šalies egzistavimui“.

​Popiežius Pranciškus trečiadienį perspėjo, kad Libane po didžiulio, praėjusį mėnesį įvykusio sprogimo iškilo „itin didelis pavojus pačiam šalies egzistavimui“.<br>SIPA press/Scanpix nuotr.
​Popiežius Pranciškus trečiadienį perspėjo, kad Libane po didžiulio, praėjusį mėnesį įvykusio sprogimo iškilo „itin didelis pavojus pačiam šalies egzistavimui“.<br>SIPA press/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 2, 2020, 1:50 PM

Katalikų Bažnyčios vadovas dėmesį į Libaną atkreipė praėjus beveik mėnesiui po galingo cheminių medžiagų sprogimo Beiruto uoste, per kurį žuvo daugiau kaip 180 žmonių, o dar mažiausiai 6,5 tūkst. buvo sužeisti.

Libanas negali būti paliktas vienas“, – sakė popiežius per pirmą po pusmečio pertraukos ribotą bendrąją audienciją. Pastaruosius šešis mėnesius audiencijos nevyko dėl koronaviruso krizės.

„Praėjus mėnesiui po tragedijos... vis dar galvoju apie brangų Libaną,– sakė Pranciškus, laikydamas Libano vėliavą, kurią į audienciją atsinešė vienas jaunas kunigas. – Susidūrę su pasikartojančiomis tragedijomis, kurias pažįsta kiekvienas šios žemės gyventojas, suprantame itin didelį pavojų pačiam šios šalies egzistavimui.“

Bendrąją audienciją popiežius surengė uždarame Vatikano Apaštališkųjų rūmų kiemelyje. Dalyvauti galėjo ne daugiau kaip 500 tikinčiųjų.

Praėjusį kartą Pranciškus bendrąją audienciją surengė vasario 26 dieną. Joje dalyvavo maždaug 12 tūkst. žmonių.

Tuomet argentiniečių popiežius, kuriam patinka tiesioginiai kontaktai, paspaudė rankas dešimtims tikinčiųjų ir apkabino kelis vaikus, buvusius pirmosiose tikinčiųjų eilėse.

Tačiau šį trečiadienį apkabinimų nebuvo. Pranciškus tiesiog persimetė keliais žodžiais su atėjusiais žmonėmis, kurie visi buvo su kaukėmis.

COVID-19 Italijoje iš viso jau pareikalavo daugiau kaip 35 tūkst. gyvybių, rodo naujausi oficialūs statistiniai duomenys.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.