Teisingumo departamentas prašo leidimo ginti D. Trumpą teisme byloje dėl šmeižto

JAV teisingumo departamentas antradienį paprašė leidimo ginti Donaldą Trumpą byloje, kurią iškėlė garsi amerikiečių skiltininkė, tvirtinanti, kad prezidentas ją išžagino.

Teisingumo departamentas prašo leidimo ginti D. Trumpą teisme byloje dėl šmeižto  <br> Reuters/Scanpix nuotr.
Teisingumo departamentas prašo leidimo ginti D. Trumpą teisme byloje dėl šmeižto  <br> Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 9, 2020, 10:34 AM

Šis Teisingumo departamento žingsnis tikriausiai uždels bylos nagrinėjimą.

76 metų Elizabeth Jean Carroll teigia, kad 10-ojo dešimtmečio viduryje D. Trumpas ją užpuolė persirengimo kambaryje prabangioje universalinėje parduotuvėje „Bergdorf Goodman“ Niujorko 5-ojoje aveniu.

Bylą respublikonų prezidentui ji iškėlė 2019 metų lapkritį Niujorko valstijoje, kaltindama jį šmeižtu už pasakymą, kad ji „absoliučiai meluoja“ dėl to išžaginimo.

D. Trumpas anksčiau neigė įtarimus ir viename interviu 2019 metų birželį tvirtino, kad niekada nebuvo sutikęs E. J. Carroll, kuri išvis esanti „ne jo skonio“.

Byla tęsėsi ir neseniai teisėjas atmetė vieno iš D. Trumpo asmeninių advokatų Marco Kasowitzo prašymą ją nutraukti.

Antradienį federalinis Teisingumo departamentas valstijos teismui pateiktame dokumente paprašė leidimo pakeisti M. Kasowitzą remiantis tuo, kad D. Trumpas buvo prezidentas, kai paneigė E. J. Carroll kaltinimus, todėl jį gali ginti vyriausybės teisininkai.

Teisingumo departamentas taip pat paprašė bylą perduoti federaliniam teismui Manhatane.

E. J. Carroll advokatė Roberta Kaplan sakė, kad „šokiruojantis“ Teisingumo departamento įsikišimas tikriausiai uždels bylos nagrinėjimą, nors D. Trumpas, kuris lapkritį sieks perrinkimo, „netrukus turės pateikti dokumentus, DNR ėminį ir duoti parodymus“.

„Trumpo pastangos pasinaudoti JAV vyriausybės valdžia siekiant išvengti atsakomybės už privatų netinkamą elgesį neturi precedento ir dar aiškiau parodo, kaip toli jis yra pasiryžęs eiti, kad neišaiškėtų tiesa“, – sakoma jos pareiškime.

E. J. Carroll taip pat sukritikavo Teisingumo departamento žingsnį.

„Trumpas padarys visa, kas įmanoma, įskaitant visų federalinės vyriausybės galių panaudojimą“, kad neleistų bylai judėti į priekį iki lapkričio rinkimų, o prisiekusiesiems spręsti, „kuris iš mūsų meluoja“, sakė ji.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.