D. Trumpas supeikė JAV TV kanalus, ignoravusius žinią apie jo nominaciją Nobelio premijai

JAV prezidentas Donaldas Trumpas sukritikavo JAV televizijos kanalus, nieko nepranešusius apie tai, kad jis nominuotas 2021 metų Nobelio taikos premijai.

JAV prezidentas Donaldas Trumpas sukritikavo JAV televizijos kanalus, nieko nepranešusius apie tai, kad jis nominuotas 2021 metų Nobelio taikos premijai.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
JAV prezidentas Donaldas Trumpas sukritikavo JAV televizijos kanalus, nieko nepranešusius apie tai, kad jis nominuotas 2021 metų Nobelio taikos premijai.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 13, 2020, 10:17 AM

„Šalies prezidentas nominuotas Nobelio premijai, o televizijos kanalai ABC, CBS, nors jie ir yra bjaurūs, ir NBC, kuris yra blogiausias, savo vakaro žinių laidose tam neskyrė jokio dėmesio, jokio“, – pareiškė jis, sakydamas kalbą savo šalininkams Nevados valstijoje.

Tarp savo laimėjimų užsienio politikos srityje D. Trumpas paminėjo įtampos Artimuosiuose Rytuose švelninimo procesą ir, be kita ko, Izraelio ir JAE santykių normalizavimą, taip pat Izraelio ir Bahreino derybas dėl santykių normalizavimo.

„Pažvelkite į Izraelį, Saudo Arabiją, JAE, Bahreiną! Jie [ankstesnės administracijos] nieko nepadarė per 72 metus, o mes padarėme!“ – pareiškė JAV prezidentas.

Nobelio taikos premijai JAV prezidentą D. Trumpą, taip pat Serbijos ir Kosovo vyriausybes nominavo Švedijos parlamentaras Magnusas Jacobssonas, manantis, jog taip reikėtų įvertinti jų bendrą darbą siekiant taikos ir ekonominės plėtros.

„Pasiūliau JAV administraciją, Serbijos ir Kosovo vyriausybes už jų bendrą darbą vardan taikos ir ekonominės plėtros nominuoti Nobelio premijai“, – parašė parlamentaras tviteryje.

O kiek anksčiau šią savaitę D. Trumpą šiai premijai nominavo Norvegijos parlamento narys Christianas Tybringas-Gjedde, savo laiške Nobelio komitetui pabrėžęs, jog reikia pažymėti D. Trumpo indėlį sprendžiant užsitęsusius konfliktus, be kita ko, normalizuojant Izraelio ir JAE santykius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.