Po grasinimų mirtimi prancūzų policija perkėlė „Charlie Hebdo“ personalo vadovę

Prancūzų satyrinio žurnalo „Charlie Hebdo“ žmogiškųjų išteklių vadovę po praėjusią savaitę gautų grasinimų nužudyti policija perkėlė iš jos namų.

​Prancūzų satyrinio žurnalo „Charlie Hebdo“ žmogiškųjų išteklių vadovę po praėjusią savaitę gautų grasinimų nužudyti policija perkėlė iš jos namų.<br>SIPA/Scanpix nuotr.
​Prancūzų satyrinio žurnalo „Charlie Hebdo“ žmogiškųjų išteklių vadovę po praėjusią savaitę gautų grasinimų nužudyti policija perkėlė iš jos namų.<br>SIPA/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 22, 2020, 1:48 PM

Marika Bret, kuri jau beveik penkerius metus po 2015 metų sausio kruvino išpuolio „Charlie Hebdo“ redakcijoje gyvena saugoma policijos, sakė, jog grasinimai buvo „pakankamai konkretūs“, kad juos pareigūnai vertintų rimtai.

M. Bret sakė negrįšianti.

„Turėjau 10 minučių savo daiktams susirinkti ir iš savo namų išvykti. Dešimt minučių savo gyvenimo daliai palikti; šiek tiek mažoka, labai brutalu“, – sakė ji prancūzų savaitinio naujienų žurnalo „Le Point“ pirmadienio numeriui.

Grasinimai sutapo su išpuolių „Charlie Hebdo“ redakcijoje ir viename žydų prekybos centre, per kuriuos žuvo iš viso 17 žmonių, vykdytojų įtariamų bendrininkų teismu. Prieš teismą stojo 14 asmenų.

2015 metų sausio 7 dieną broliams Saidui ir Cherifui Kouachi pradėjus šaudyti savaitraščio redakcijoje, žuvo 12 žmonių, tarp jų kai kurie garsiausi Prancūzijos karikatūristai. Aukos yra devyni leidinio redakcijos darbuotojai, apsaugos darbuotojas, pastato lankytojas ir lauke buvęs policijos pareigūnas.

Tabu nepaisantis „Charlie Hebdo“ stilius, įskaitant publikuotas pranašo Muhammado karikatūras, suskaldė visuomenę.

Yra „beprotiškai daug neapykantos“ šiam žurnalui, sakė M. Bret. Pasak jos, priverstinis išvykimas iš namų atspindi „beprecedentį įtampos lygį, su kuriuo turime dorotis“.

Nuo to laiko, kai prasidėjo teismo procesas, paskatinęs „Charlie Hebdo“ pakartotinai publikuoti prieštaringai vertinamas pranašo Muhammado karikatūras, „gavome visokiausių siaubingų žinučių, taip pat ir „al Qaeda“ grasinimų, raginimų užbaigti brolių Kouachi pradėtą darbą“, sakė M. Bret.

„Al Qaeda“ anksčiau šį mėnesį pagrasino „Charlie Hebdo“ pakartoti jo darbuotojų žudynes.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.