Vladimiras Putinas nominuotas Nobelio taikos premijai

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas buvo nominuotas šių metų Nobelio taikos premijai, praneša „Ria Novosti“.

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas buvo nominuotas šių metų Nobelio taikos premijai, praneša „Ria Novosti“.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas buvo nominuotas šių metų Nobelio taikos premijai, praneša „Ria Novosti“.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2020-09-24 12:42, atnaujinta 2020-09-24 13:48

Paraiška gauti apdovanojimą buvo išsiųsta Rusijos rašytojo Sergejaus Komkovo vardu. Jis yra laikraščio „Prezident“ redaktorius, taip pat – V.Putino patikėtinis.

Prieš savaitę Rusijos mokslininkas iš Naujojo Džersio Rutgerso universiteto Sergejus Jerofejevas šiai prestižinei premijai gauti nominavo ilgametį Kremliaus ir V.Putino kritiką Aleksejų Navalną, kuris šių metų rugpjūtį buvo apnuodytas „Novičiok“ nervus paralyžiuojančia medžiaga.

V.Putino atstovas spaudai Dmitrijus Peskovas ketvirtadienį teigė, kad Kremlius nekėlė Rusijos prezidento kandidatūros.

„Šiai premijai nominuojamai visiškai skirtingi žmonės, ir ši iniciatyva tų, kas iškelia pasiūlymą. Šiuo atveju, tai – rašytojas, – sakė D.Peskovas. – Jei sprendimas skirti premiją bus priimtas – puiku, nebus – irgi nieko baisaus“. 

Nobelio premijos laureatui atitenka ir 958 tūkst. eurų premija.

Tarp iškeltų nominantų šiemet taip pat yra Baltarusijos opozicionierė Sviatlana Cichanouskaja, JAV prezidentas Donaldas Trumpas, aplinkosaugos aktyvistė Greta Thunberg.

V.Putinas jau buvo siūlytas į Nobelio premijos laureatus 2013-aisiais. Tąkart jo kandidatūrą iškėlė su kriminaliniu pasauliu siejamas dainininkas, Rusijos Dūmos deputatas Josifas Kobzonas. Motyvas buvo „aktyvus V.Putino dalyvavimas sprendžiant konfliktą Sirijoje“.  

Šiemet V.Putinas gavo Nobelio premijos parodiją – Šnobelio premiją (angl. – IgNobel), kurią yra įsteigęs humoro žurnalas „Annals of Improbable Research“ už „nuopelnus, kurie iš pradžių priverčia juoktis, o paskui – susimąstyti“.

Šnobelio premija V.Putinui drauge su JAV, Baltarusijos, Didžiosios Britanijos, Indijos, Meksikos, Turkijos ir Turkmėnistano vadovais skirta „Medicininio išsilavinimo“ kategorijoje už koronaviruso pandemijos platinimą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.