Su E. Macronu pasikalbėjęs V. Putinas pasiuntė aiškią žinutę

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas pokalbio telefonu su Prancūzijos prezidentu Emmanueliu Macronu metu pareiškė, kad bet kokie bandymai kištis į nepriklausomos Baltarusijos reikalus yra „nepriimtini“, skelbia Kremlius.

V. Putinas E. Macronui: bandymai kištis Baltarusijoje yra nepriimtini.<br>AFP/Scanpix nuotr.
V. Putinas E. Macronui: bandymai kištis Baltarusijoje yra nepriimtini.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
E.Macronas Vilniaus universitete.<br>T.Bauro nuotr.
E.Macronas Vilniaus universitete.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Oct 1, 2020, 8:02 AM, atnaujinta Oct 1, 2020, 9:28 AM

V. Putinas esą pabrėžė Rusijos „principinę poziciją“, kad „bet kokie bandymai kištis į suverenios valstybės vidaus reikalus ir užsienio spaudimas teisėtai valdžiai yra nepriimtini“, vėlyvą trečiadienio vakarą pranešė Kremlius.

Abu lyderiai pasikalbėjo telefonu po E. Macrono vizito Lietuvoje. Antradienį Vilniuje jis susitiko su Baltarusijos opozicijos lydere Sviatlana Cichanouskaja.

Trečiadienį viešėdamas Latvijoje, E. Macronas pakartojo savo poziciją, esą su Rusija būtina megzti dialogą, tačiau pažymėjo, kad dialogo turi norėti ir pati Rusija.

„Tango šokamas dviese, tokiu pat principu įsitraukti į dialogą turi abi pusės, taigi pokalbio pažanga priklauso ir nuo antrosios pusės noro įsitraukti“, – Latvijos sostinėje Rygoje sakė E. Macronas.

V. Putinas ir E. Macronas ragina „visiškai“ nutraukti kovas Kalnų Karabache

Rusijos prezidentas V.Putinas ir Prancūzijos lyderis E.Macronas trečiadienį telefonu aptarę padėtį Kalnų Karabache paragino „visiškai“ nutraukti kovas šiame regione ir sakė, kad yra pasirengę intensyvinti diplomatines pastangas konfliktui išspręsti.

„Vladimiras Putinas ir Emmanuelis Macronas paragino kariaujančias šalis kuo greičiau visiškai nutraukti ugnį, deeskaluoti įtampą ir elgtis maksimaliai santūriai“, – pranešė Kremlius, kuris nurodė, kad pokalbis telefonu įvyko Prancūzijos iniciatyva.

Lyderiai deklaravo pasirengimą siekti Europos saugumo ir bendradarbiavimo organizacijos (ESBO) Minsko grupei vadovaujančių Rusijos, Prancūzijos ir JAV pareiškimo, kuriuo būtų paraginta „nedelsiant“ nutraukti kovas ir atnaujinti derybas, nurodė Kremlius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: ar I. Šimonytė gali pasipriešinti G. Nausėdai?