JAV diplomatijos vadovui M. Pompeo COVID-19 nenustatyta

JAV valstybės sekretorius Mike'as Pompeo penktadienį nurodė, kad jam atlikto testo koronaviruso infekcijai nustatyti buvo neigiamas.

​JAV valstybės sekretorius Mike'as Pompeo penktadienį nurodė, kad jam atlikto testo koronaviruso infekcijai nustatyti buvo neigiamas.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
​JAV valstybės sekretorius Mike'as Pompeo penktadienį nurodė, kad jam atlikto testo koronaviruso infekcijai nustatyti buvo neigiamas.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 2, 2020, 2:18 PM

Kiek anksčiau JAV prezidentas Donaldas Trumpas paskelbė, kad jis ir jo žmona užsikrėtė naujuoju koronavirusu ir kad jis izoliavosi.

„Jaučiuosi fantastiškai“, – M. Pompeo pareiškė jį lydintiems žurnalistams. JAV diplomatijos vadovas tuo metu vyko į Dubrovniko miestą Kroatijoje – paskutinę jo trumpo vizito Europoje stotelę.

M. Pompeo sakė, kad testas jam buvo atliktas praėjus „maždaug prieš 30 minučių“, praėjus kelioms valandoms po žinios, kad D. Trumpui nustatyta COVID-19. Valstybės sekretorius pridūrė, kad šis testas jam buvo jau ketvirtas per pastarąsias pustrečios savaitės.

Diplomatijos vadovas pridūrė, kad neturėjo kontaktų su prezidentu nuo rugsėjo 15 d., kai Vašingtone įvyko ceremonija, per kurią buvo pasirašyta vadinamoji Abraomo sutartis – dokumentas, kuriuo Bahreinas ir Jungtiniai Arabų Emyratai oficialiai pripažino Izraelio valstybę.

„Meldžiamės už prezidentą ir [šalies] pirmąją ponią, kad jie greitai pasveiktų“, – sakė M. Pompeo.

Per savo trumpą viešnagę Adrijos pajūrio kurorte M. Pompeo planuoja susitikti su Kroatijos premjeru Andrejumi Plenkovičiumi ir užsienio reikalų ministru Gordanu Grličiumi-Radmanu.

Anot kroatų pareigūnų, per šias derybas bus susitelkta į Zagrebo planus įsigyti amerikietiškų naikintuvų, taip pat dėl galimybės JAV taikyti bevizį režimą Kroatijos piliečiams.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.