SOHR: per kautynes Kalnų Karabache žuvo 28 proturkiški sirų kovotojai

Mažiausiai 28 proturkiški Sirijos sukilėlių pajėgų kovotojai žuvo per Ankaros sąjungininko Azerbaidžano ir Armėnijos susirėmimus dėl separatistinio Kalnų Karabacho regiono, penktadienį pranešė Jungtinėje Karalystėje įsikūrusi nevyriausybinė organizacija.

SOHR: per kautynes Kalnų Karabache žuvo 28 proturkiški sirų kovotojai.<br>AFP/Scanpix nuotr.
SOHR: per kautynes Kalnų Karabache žuvo 28 proturkiški sirų kovotojai.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 2, 2020, 6:55 PM

Konflikto Sirijoje eigą stebinti organizacija „Syrian Observatory for Human Rights“ (SOHR) nurodė, kad Turkija į pagalbą Azerbaidžanui pasiuntė daugiau kaip 850 sirų kovotojų, priklausančių Ankaros palaikomoms Sirijos sukilėlių pajėgoms.

Trijų kovotojų artimieji naujienų agentūrai AFP patvirtino, kad jie žuvo. Be to, socialinių tinklų vartotojai pasidalijo nuotraukomis, kuriose matyti per susirėmimus žuvę keturi kovotojai.

Armėnija kaltina Turkiją siunčiant sirus kovotojus į pagalbą Azerbaidžanui kautis Kalnų Karabache, nors Baku ir Ankara tai neigia.

Prancūzijos prezidentas Emmanuelis Macronas penktadienį pareikalavo, kad Turkija pateiktų paaiškinimų dėl, anot jo, džihadistų kovotojų atvykimo į Azerbaidžaną.

Žvalgybos pranešimuose sakoma, kad 300 sirų kovotojų, surinktų iš „džihadistų grupuočių“ Sirijos mieste Alepe, išvyko į Azerbaidžaną per Turkijos miestą Gaziantepą, nurodė E. Macronas.

Baku ir Jerevanas prieš kelis dešimtmečius įsivėlė į rusenantį konfliktą dėl etninių armėnų kontroliuojamo Kalnų Karabacho, atsiskyrusio nuo Azerbaidžano per kruviną karą 10-ojo dešimtmečio pabaigoje.

Sekmadienį atsinaujinusios kautynės, per kurias naudojama artilerija, raketos ir bepilotės skraidyklės, yra rimčiausios per pastaruosius kelis dešimtmečius; jos jau pareikalavo beveik 200 žmonių, įskaitant per 30 civilių, gyvybių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.