Ligoninėje gulinčiam D. Trumpui – nemaloni žinia: įtakos turėjo ir pasisakymai debatuose Aiškėja, kada turėtų palikti gydymo įstaigą

JAV demokratų kandidatas į prezidento postą Joe Bidenas populiarumu tarp rinkėjų 14 proc. lenkia dabartinį prezidentą Donaldą Trumpą, parodė verslo leidinio „The Wall Street Journal“ ir kanalo „NBC News“ atlikta apklausa.

Nebus rankų paspaudimo, bet turbūt netrūks pagiežos, kai JAV prezidentas Donaldas Trumpas ir jo varžovas rinkimuose Joe Bidenas antradienį susitiks Klivlande pirmuosiuose i<br>AFP/Scanpix nuotr.
Nebus rankų paspaudimo, bet turbūt netrūks pagiežos, kai JAV prezidentas Donaldas Trumpas ir jo varžovas rinkimuose Joe Bidenas antradienį susitiks Klivlande pirmuosiuose i<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2020-10-04 19:06, atnaujinta 2020-10-04 19:21

Tyrimo duomenimis, jei rinkimai vyktų dabar, už J. Bideną balsuotų 53 proc. iš 800 rusėjo 30–spalio 1 dieną apklaustų žmonių, o D. Trumpas būtų surinkęs 39 proc. balsų.

Dar 6 proc. apklaustųjų teigė, kad dar nėra apsisprendę dėl pasirinkimo, o 2 proc. nepritarė abiem kandidatūroms.

Rugsėjį J. Bidenas analogiškoje apklausoje D. Trumpą lenkė 8 proc., todėl „The Wall Street Journal“ daro išvadą, kad net pavieniai įvykiai, tokie kaip debatai, daro didelę įtaką kandidatų populiarumui.

Be to, pasak laikraščio, tai, kad JAV Kongreso Atstovų Rūmai inicijavo apkaltą prezidentui, kurią Senatas atmetė, irgi veikia D. Trumpo nenaudai.

Pirmadienį turėtų palikti ligoninę

Ligoninėje nuo COVID-19 gydomo JAV prezidento D.Trumpo sveikata „toliau gerėja“, sekmadienį pranešė gydytojai, atskleidę, kad prezidentas gali būti išrašytas iš ligoninės jau pirmadienį.

Pasak gydytojų, pastarosiomis dienomis deguonies lygis prezidento kraujyje dukart trumpam sumažėjo.

74 metų prezidentas yra gydomas steroidiniais vaistais, o gydytojai yra optimistiškai nusiteikę dėl jo sveikatos ir perspektyvų.

„Nuo tada, kai paskutinį kartą pateikėme informacijos, prezidento sveikata toliau gerėjo. Kaip ir bet kurios ligos atveju, gydymo metu gali įvykti ir pagerėjimų, ir pablogėjimų“, – pareiškė D. Trumpo gydytojas Seanas Conley.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.