Neramumų krečiamoje Kirgizijoje nusiaubta ir apiplėšta aukso gavybos įmonė

Kirgizijoje, krečiamoje didelių neramumų po praeitą savaitgalį įvykusių ginčijamų parlamento rinkimų, šimtai užpuolikų antradienį nuniokojo ir apiplėšė vieną aukso gavybos įmonę, pranešė bendrovės atstovai.

 Kirgizijoje, krečiamoje didelių neramumų po praeitą savaitgalį įvykusių ginčijamų parlamento rinkimų, šimtai užpuolikų antradienį nuniokojo ir apiplėšė vieną aukso gavybos įmonę, pranešė bendrovės atstovai.<br> AFP/Scanpix nuotr.
 Kirgizijoje, krečiamoje didelių neramumų po praeitą savaitgalį įvykusių ginčijamų parlamento rinkimų, šimtai užpuolikų antradienį nuniokojo ir apiplėšė vieną aukso gavybos įmonę, pranešė bendrovės atstovai.<br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2020-10-06 14:41, atnaujinta 2020-10-06 14:48

„Apie 500 žmonių užgrobė Džerujaus verslovę, padegė įmonę ir ją išgrobstė“, – sakoma kasybos bendrovės „Aljans Altyn“ pranešime.

Incidento liudininkai pasakojo, kad kelias valandas liepsnojantis gaisras dar neužgesintas. Baiminamasi, kad liepsnos gali persimesti į sandėlius, kur laikomos toksiškos cheminės medžiagos.

Anksčiau „Aljans Altyn“ pranešė stabdantis įmonės darbą, kai į Džerujaus verslovę neteisėtai įsibrovė pašalinių asmenų.

Džerujaus kasykla yra antroji pagal dydį aukso verslovė Kirgizijoje.

Kirgizijos teismas eksprezidentui skirtą įkalinimą pakeitė namų areštu

Biškeko teismas antradienį nusprendė byloje dėl vieno nusikalstamo pasaulio autoriteto paleidimo nuteistam buvusiam prezidentui Almazbekui Atambajevui skirtą įkaltinimą pakeisti namų areštu.

„Šiandien buvo priimtas Pervomaiskio rajono teismo sprendimas, remiantis kuriuo Atambajevui skirta kardomoji priemonė buvo pakeistas iš kalinimo į namų areštą“, – antradienį naujienų agentūrai „Interfax“ sakė jo advokatas Zamiras Žooševas.

Etninio čečėno A. Batukajevo paleidimas iš kalėjimo 2013 metais sukėlė skandalą Kirgizijoje, kur daug kas mano, kas organizuotas nusikalstamumas yra glaudžiai susijęs su politika.

Šios Centrinės Azijos valstybės, buvusios sovietinės respublikos, tyrėjai vėliau nustatė, kad medicininiai dokumentai, kuriais remiantis buvo paleistas A. Batukajevas, buvo suklastoti. A. Batukajevas vėliau išvyko į Rusiją.

A. Atambajevas, kuris tuo metu buvo prezidentas, neigia žinojęs, kad medicininiai dokumentai buvo suklastoti.

Birželį teismas nuteisė A. Atambajevą kalėti ilgiau nei 11 metų ir konfiskavo jo turtą, tačiau buvęs Kirgizijos lyderis nebuvo nugabentas į kalėjimą – jis buvo laikomas Nacionalinio saugumo komiteto izoliatoriuje.

Sostinėje Biškeke pirmadienį prasidėjo neramumai paskelbus preliminarius parlamento rinkimų rezultatus, kuriuos dėl įtariamo balsų pirkimo atsisakė pripažinti kelios opozicinės partijos. Į gatves išėję demonstrantai pareikalavo surengti pakartotinį balsavimą.

Naktį į antradienį demonstrantai įsiveržė į Nacionalinio saugumo komiteto pastatą ir išlaisvino A. Atambajevą.

„Almazbekas Atambajevas yra saugus“, – „Interfax“ patvirtino Kirgizijos socialdemokratų partijos, kuriai anksčiau vadovavo eksprezidentas, atstovas.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.