Rusija užsipuolė „nepriimtinus“ Prancūzijos ir Vokietijos pareiškimus dėl A. Navalno

Rusija trečiadienį užsipuolė Vokietijos ir Prancūzijos užsienio reikalų ministrų pareiškimą, kuriuo Maskva tiesiogiai kaltinama dėl Kremliaus kritiko Aleksejaus Navalno apnuodijimo.

Aleksejus Navalnas.<br>Reuters/Scanpix
Aleksejus Navalnas.<br>Reuters/Scanpix
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 8, 2020, 8:34 AM

„Šių dviejų ministrų deklaracija, nepriimtina savo turiniu ir tonu, rodo, kad Paryžiui ir Berlynui besąlygiškai trūksta noro atsižvelgti į faktus“, – sakoma Rusijos užsienio reikalų ministerijos atstovės Marijos Zacharovos pareiškime.

Jame Vokietija ir Prancūzija kaltinamos „grasinimais ir bandymais šantažuoti mus“.

Vokietija ir Prancūzija trečiadienį tiesiogiai pripažino Rusijos „įsitraukimą ir atsakomybę“ už A. Navalno apnuodijimą ir pabrėžė, kad jos ragins Europos Sąjungą paskelbti atitinkamų sankcijų.

Galingosios Europos šalys ne kartą prašė Maskvos pateikti išsamios informacijos apie apnuodijimą, įvykusį Rusijoje, bet „iki šiol Rusija nepateikė jokio įtikinamo paaiškinimo“, sakoma vokiečių ir prancūzų užsienio reikalų ministrų pranešime.

„Remdamiesi šiuo kontekstu manome, kad nėra jokio kito įtikinamo p. Navalno apnuodijimo paaiškinimo, išskyrus Rusijos įsitraukimą ir atsakomybę“, – pabrėžė jie.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.