Didžiausia Graikijos migrantų stovykla virsta košmariška vieta: po gaisro užtvindė liūtys

Graikija penktadienį pranešė Lesbo saloje perkėlusi migrantus, kai smarkios liūtys sunaikino jų palapines laikinoje stovykloje, įkurtoje po praėjusį mėnesio įvykusio didelio gaisro pagrindinėje pabėgėlių stovykloje.

 Kaip pranešė Migracijos ministerija, po ketvirtadienio liūties teko perkelti 80 palapinių „Kara Tepe“ stovykloje.<br> AFP/Scanpix nuotr.
 Kaip pranešė Migracijos ministerija, po ketvirtadienio liūties teko perkelti 80 palapinių „Kara Tepe“ stovykloje.<br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 9, 2020, 7:50 PM, atnaujinta Oct 9, 2020, 7:51 PM

Kaip pranešė Migracijos ministerija, po ketvirtadienio liūties teko perkelti 80 palapinių „Kara Tepe“ stovykloje.

Ši stovykla buvo paskubomis įrengta rugsėjo 8 dieną sudegus Morijos prieglobsčio prašytojų stovyklai – didžiausiai Europoje.

„Aišku, kad per kelias dienas įrengtoje laikinoje stovykloje iškils problemų. Tos problemos yra nedelsiant sprendžiamos... Didžioji stovyklos dalis nenukentėjo“, – sakoma ministerijos pranešime.

8 500 naujosios stovyklos gyventojų skundžiasi, kad naujojoje vietoje trūksta patalynės, nėra elektros ir vandentiekio.

Penktadienį ministerija pranešė, kad nuo praėjusio mėnesio iš stovyklos buvo perkelta 2 500 žmonių; dar 1 300 galės būti perkelti į kitas Europos Sąjungos šalis.

Vokietija pasisiūlė priimti 1 500 prieglobsčio prašytojų iš Graikijos, tarp jų ir dalį buvusių Morijos stovyklos gyventojų, Prancūzija ketina priimti 900 žmonių, įskaitant 500 nepilnamečių.

Graikijos vyriausybė nori pastatyti naują nuolatinę stovyklą Lesbo saloje, tačiau šis projektas jau kelis mėnesius yra įstrigęs dėl vietos gyventojų pasipriešinimo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.