Kirgizijoje sulaikytas buvęs prezidentas A. Atambajevas

Šią savaitę iš izoliatoriaus antivyriausybinių protestuotojų išlaisvintas buvęs Kirgizijos prezidentas Almazbekas Atambajevas sulaikytas dėl masinių riaušių organizavimo, šeštadienį pranešė Valstybinis nacionalinio saugumo komitetas (VNSK).

Kirgizijoje sulaikytas buvęs prezidentas Almazbekas Atambajevas.<br>Ap/Scanpix nuotr.
Kirgizijoje sulaikytas buvęs prezidentas Almazbekas Atambajevas.<br>Ap/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 10, 2020, 3:57 PM

„Nagrinėjant baudžiamąją bylą dėl masinių riaušių organizavimo Biškeke buvo sulaikytas Almazbekas Atambajevas“, – pranešė VNSK atstovai.

Pasak jų, per operaciją taip pat buvo sulaikyti Kanatas Sagymbajevas ir Damiras Musakejevas. Abu jie anksčiau tarnavo prezidento apsaugos būryje, o D. Musakejevas jam vadovavo.

A. Atambajevo įkurtos Socialdemokratų partijos atstovė Kundūz Žolžubajeva anksčiau naujienų agentūrai „Interfax“ pareiškė, kad šeštadienio popietę specialiosios pajėgos atvyko į eksprezidento rezidenciją sostinės apylinkėse ir jį sulaikė.

Socialiniuose tinkluose plinta filmuota medžiaga iš tos rezidencijos, kur šiuo metu dirba specialiosios pajėgos. Vaizdo įrašuose taip pat matyti keli pastatai su išdaužytais langais ir sudaužytas automobilis.

Penktadienį A. Atambajevas ir jo bendražygiai atvyko dalyvauti mitinge Biškeko centre, tačiau agresyviai nusiteikę opozicijos politiko Sadyro Žaparovo šalininkai neleido įvykti tam renginiui. S. Žaparovo kandidatūrai į premjero postą anksčiau šią savaitę pritarė šalies parlamentas.

Buvusiam valstybės vadovui paliekant protesto akcijos vietą, nežinomas asmuo apšaudė jo automobilį. Šeštadienį socialiniuose tinkluose pasirodė informacijos, kad šūvius paleido eksprezidento sargybinis.

A. Atambajevas birželį buvo nuteistas kalėti 11 metų dėl vieno nusikalstamo pasaulio autoriteto neteisėto paleidimo. Buvusiam prezidentui taip pat iškelta byla dėl pernai kilusio kruvino susirėmimo tarp jo šalininkų ir milicijos šalia A. Atambajevo rezidencijos.

VNSK pastate kalintą A. Atambajevą po praėjusį savaitgalį ginčijamų parlamento rinkimų į laisvę paleido protestuotojai. Vėliau Biškeko teismas jam skirtą įkalinimą pakeitė namų areštu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.