Izraelio kabinetas oficialiai patvirtino santykių normalizavimo sutartį su JAE

Izraelio ministrų kabinetas pirmadienį vienbalsiai patvirtino praėjusį mėnesį sudarytą santykių normalizavimo sutartį su Jungtiniais Arabų Emyratais (JAE) ir taip atvėrė kelią jos ratifikavimui.

Izraelio ministrų kabinetas pirmadienį vienbalsiai patvirtino sudarytą santykių normalizavimo sutartį su Jungtiniais Arabų Emyratais<br>Reuters/Scanpix
Izraelio ministrų kabinetas pirmadienį vienbalsiai patvirtino sudarytą santykių normalizavimo sutartį su Jungtiniais Arabų Emyratais<br>Reuters/Scanpix
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 12, 2020, 3:48 PM

Ministro pirmininko Benjamino Netanyahu biuro pranešime teigiama, kad visi ministrai balsavo už vadinamuosius Abraomo susitarimus, kuriuos JAV prezidento Donaldo Trumpo administracija vadina taikos sutartimis.

Izraelio parlamentas, dar žinomas kaip Knesetas, ketvirtadienį sutartį turėtų ratifikuoti. Manoma, kad dauguma balsuos už dokumento patvirtinimą.

B. Netanyahu sutartį su JAE užsienio reikalų ministru Abdullahu bin Zayedu al-Nahyanu pasirašė rugsėjo 15 dieną JAV prezidento D. Trumpo organizuotoje Baltųjų rūmų ceremonijoje.

Jis toje pačioje ceremonijoje panašią taikos sutartį pasirašė ir su Bahreinu. Ji dar nebuvo išversta į hebrajų kalbą, tad balsavimas dėl sutarties įvyks vėlesnę datą.

Palestinos lyderiai į šių dviejų Persijos įlankos valstybių santykių normalizavimo sutartis sureagavo priešiškai, jas pavadindami „išdavyste“.

JAE ir Bahreinas esą nukrypo nuo bendro arabų valstybių sutarimo, kad santykiai turėtų būti normalizuojami tada, kai Izraelis pripažins nepriklausomą Palestiną su sostine Rytų Jeruzale.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Lietuva tiesiogiai“: kodėl bankai ir toliau brangina paslaugas?