Ukraina prisijungs prie ES sankcijų Baltarusijai

Ukraina prisijungia prie Europos Sąjungos paskelbtų sankcijų Baltarusijai ir išnagrinės klausimą dėl prisijungimo prie naujų sankcijų, kai jas įves Bendrija, pareiškė Ukrainos užsienio reikalų ministras Dmytro Kuleba.

Ukraina prisijungs prie ES sankcijų Baltarusijai.  <br>TASS/Scanpix
Ukraina prisijungs prie ES sankcijų Baltarusijai.  <br>TASS/Scanpix
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2020-10-13 11:06

„Mūsų pozicija dėl Baltarusijos nuo pirmos šios krizės dienos yra nuosekli ir aiški: mes prisijungėme prie atitinkamų Europos Sąjungos pareiškimų. Dėl jau paskelbtų sankcijų – mes prie jų prisijungsime. Dėl bet kokių naujų sankcijų – mes veiksime pagal suderintą algoritmą, t. y., iš pradžių ES paskelia sankcijas, tuomet mes svarstome klausimą dėl prisijungimo prie jų“, – sakė ministras antradienį per spaudos konferenciją vaizdo ryšiu.

D. Kuleba pabrėžė, kad Baltarusijos klausimas yra pavyzdys, kaip veikia Asociacijos sutartyje numatyta ES ir Ukrainos užsienio politikos konvergencija, „kai mes iš tiesų veikiame vieningu frontu opiausiais klausimais“.

Išvakarėse Liuksemburge posėdžiavusi ES užsienio reikalų taryba priėmė išvadas dėl įvykių Baltarusijoje, kuriose patvirtinamas Bendrijos pasirengimas imtis sankcijų prieš Minsko režimo pareigūnus, tarp jų Aliaksandrą Lukašenką.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.