Prancūzijos pirmoji ponia B. Macron priversta izoliuotis

Prancūzijos pirmoji ponia Brigitte Macron turėjo kontaktą su koronavirusu užsikrėtusiu asmeniu ir todėl nedalyvaus trečiadienį numatytose gedulo iškilmėse, skirtose pagerbti nužudytą mokytoją Samuelį Paty‘į. Tai patvirtino prezidentūros šaltiniai.

 Brigitte Macron.<br> SIPA/Scanpix nuotr.
 Brigitte Macron.<br> SIPA/Scanpix nuotr.
Brigitte Macron Lietuvoje.<br>T.Bauro nuotr.
Brigitte Macron Lietuvoje.<br>T.Bauro nuotr.
Brigitte Macron Lietuvoje.<br>T.Bauro nuotr.
Brigitte Macron Lietuvoje.<br>T.Bauro nuotr.
Brigitte Macron Lietuvoje.<br>T.Bauro nuotr.
Brigitte Macron Lietuvoje.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Oct 19, 2020, 8:27 PM

Pranešama, kad prezidento Emmanuelio Macrono žmona izoliuosis septynis dienas. Jai esą jokie simptomai nepasireiškia. Buvusi mokytoja praėjusį ketvirtadienį buvo susitikusi su žmogumi, kuriam pirmadienį patvirtintas virusas.

S. Paty‘is buvo nužudytas penktadienį viename Paryžiaus priemiestyje. Jam buvo nupjauta galva. Trečiadienį Sorbonos universitete numatytos gedulo iškilmės, kuriose dalyvaus ir E. Macronas.

Slovėnija kovodama su virusu įveda komendanto valandą

Slovėnijoje sparčiai daugėjant užsikrėtimo koronavirusu atvejų vyriausybė pirmadienį paskelbė visoje šalyje įvedanti komendanto valandą ir vidaus kelionių draudimą.

Nuo antradienio maždaug 2 mln. Slovėnijos gyventojų turės būti namuose nuo 21 val. iki 6 valandos. Išimtis taikoma pagalbos tarnybų darbuotojams ir tiems, kas turi keliauti į darbą.

Vyriausybė taip pat nuo 10 iki šešių sumažino didžiausią leidžiamų privačių susibūrimų dalyvių skaičių ir uždraudė nebūtinas keliones tarp šalies 12 regionų.

Nuo pirmadienio tik pradinių klasių – nuo pirmos iki penktos – mokiniai dalyvauja kontaktinėse pamokose. Vyresnių klasių moksleiviai ir universitetų studentai mokosi nuotoliniu būdu.

Suvaržymai įvesti naujų užsikrėtimo atvejų skaičiui per pastarąją savaitę daugiau nei padvigubėjus. Užsikrėtusiųjų COVID-19, kuriems reikia gydymo ligoninėje, skaičius jau viršijo tokiems pacientams skirtų lovų skaičių.

Kaip ir kelios kitos regiono šalys, Slovėnija pavasarį sėkmingai suvaldė pirmą koronaviruso bangą, bet negalėjo sustabdyti naujų užsikrėtimo atvejų skaičiaus šuolio pastarosiomis savaitėmis.

Slovėnijoje iš viso jau užregistruota daugiau kaip 13,5 tūkst. COVID-19 atvejų, 190 žmonių mirė, rodo oficialūs duomenys.

Šeštadienį sveikatos apsaugos pareigūnai paskelbė, jog smarkiai augant naujų atvejų skaičiui jie nebegalės atsekti visų naujų atvejų kontaktų ir vietoje to prašys pačių asmenų, kuriems testais nustatomas virusas, informuoti artimai su jais bendravusius žmones.

Rumunija griežtina ribojimus sostinėje

Dėl augančių koronaviruso atvejų skaičiaus Rumunijos sostinėje Bukarešte sugriežtintos apsaugos priemonės. Nuo antradienio kaukės nebus privalomos tik mažiems vaikams. Dengti veidą ir nosį turės visi žmonės, vyresni nei penkerių metų amžiaus. Kaukės bus privalomos ir lauke. Bus uždarytos mokyklos, vaikų darželiai, universitetai, teatrai ir kino teatrai.

Sugriežtinų priemonių imtasi po to, kai Bukarešte pirmą kartą buvo viršyta kritinė 3 atvejų 1 000 gyventojų riba. Šis rodiklis pirmadienį buvo 3,19.

Visoje šalyje naujų infekcijų, tenkančių 100 000 gyventojų, skaičius per praėjusias 14 dienų buvo 238,6.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.