EVT pirmininkas: Jungtinė Karalystė turi apsispręsti dėl savo ateities

Europos Vadovų Tarybos pirmininkas Charles'is Michelis trečiadienį paragino Jungtinę Karalystę apsispręsti, kokios ateities ji nori, užuot bandžius įgyti pranašumą derybose su Briuseliu.

Europos Vadovų Tarybos pirmininkas Charles'is Michelis trečiadienį paragino Jungtinę Karalystę apsispręsti, kokios ateities ji nori, užuot bandžius įgyti pranašumą derybose su Briuseliu.  <br>AP/Scanpix nuotr.
Europos Vadovų Tarybos pirmininkas Charles'is Michelis trečiadienį paragino Jungtinę Karalystę apsispręsti, kokios ateities ji nori, užuot bandžius įgyti pranašumą derybose su Briuseliu.  <br>AP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 21, 2020, 2:28 PM

„Negali turėti sviesto, pinigų sviestui ir melžėjos šypsenos“, – sakė Ch. Michelis, paminėdamas prancūzų posakį, reiškiantį, jog negalima turėtų visko vienu metu.

Jungtinės Karalystės ministras pirmininkas Borisas Johnsonas laikosi priešingos pozicijos ir kaltina Briuselį, kad šis trukdo deryboms dėl laisvosios prekybos susitarimo, reikalaudamas, kad Jungtinė Karalystė laikytųsi ES taisyklių.

Tačiau Ch. Michelis sakė, kad Jungtinei Karalystei teks apsispręsti, ko ji nori, ir įspėjo: „Kalbama apie mūsų Bendrosios Rinkos vientisumą, sąžiningą konkurenciją.“

„Mūsų draugai Jungtinėje Karalystėje sako norintys ambicingų ir glaudžių santykių. Sveikiname tai, nes norime to paties“, – sakė Europos Vadovų Tarybos pirmininkas.

„Tačiau Jungtinė Karalystė nori prieigos prie mūsų Bendrosios Rinkos ir tuo pat metu reikalauja galimybės nesilaikyti mūsų standartų ir taisyklių, kai tai jai bus paranku“, – kalbėjo Ch. Michelis Europos Parlamente.

„Iš tiesų Jungtinei Karalystei dabar reikia priimti svarbų sprendimą dėl savo ateities“, – sakė jis.

„Kalbama ne apie derybų taktikos pasirinkimą. Kalbama apie būsimo visuomenės ir ekonomikos modelio pasirinkimą“, – pabrėžė Ch. Michelis.

Jis paragino Jungtinę Karalystę įsipareigoti laikytis aukštų verslo reglamentavimo standartų ir atsisakyti Jungtinės Karalystės vidaus rinkos įstatymo projekto, kuris, jei būtų priimtas, pažeistų pernai Londono ir Briuselio sudarytą „Brexit“ susitarimą

„Norime išsaugoti prieigą mūsų žvejams prie Jungtinės Karalystės vandenų, kaip Jungtinė Karalystė nori išsaugoti prieigą savo įmonėms prie mūsų didžiulių ir diversifikuotų rinkų“, – kalbėjo Ch. Michelis.

„Aš mūsų draugai britai nori reguliuoti valstybės pagalbą? – klausė jis. – Ar jie nori išlaikyti aukštus sveikatos, maisto saugos ir klimato standartus, palaikant glaudžius ryšius su Europa?“

„Jei taip, kodėl neįsipareigoti jų laikytis mūsų būsimame susitarime?“ – pridūrė jis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.