Ilgai slėpta Belgijos princesė susitiko su savo tėvu Albertu II

Nesantuokinė buvusio Belgijos karaliaus Alberto II duktė susitiko su savo tėvu pirmą kartą po to, kai pasibaigė jos teisinės kovos dėl tėvystės pripažinimo, antradienį pranešė karališkieji rūmai.

 Nesantuokinė buvusio Belgijos karaliaus Alberto II duktė susitiko su savo tėvu pirmą kartą po to, kai pasibaigė jos teisinės kovos dėl tėvystės pripažinimo, antradienį pranešė karališkieji rūmai.  <br> ZUMA Press/Scanpix nuotr.
 Nesantuokinė buvusio Belgijos karaliaus Alberto II duktė susitiko su savo tėvu pirmą kartą po to, kai pasibaigė jos teisinės kovos dėl tėvystės pripažinimo, antradienį pranešė karališkieji rūmai.  <br> ZUMA Press/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 27, 2020, 4:43 PM, atnaujinta Nov 2, 2020, 11:47 AM

Drauge su šiuo pranešimu išplatintoje nuotraukoje princesės titulą išsikovojusi Delphine Saxe-Cobourg šypsodamasi sėdi šalia savo tėvo Alberto II ir jo sutuoktinės karalienės Paolos karališkojoje rezidencijoje Briuselyje.

52 metų menininkė Delphine gimė po Alberto romano su baroniene Sybille de Selys Longchamps, nors buvęs karalius jos nepripažino savo dukra.

Po ilgų teisinių kovų dėl tėvystės princesei buvo leista nešioti tėvo šeimos pavardę ir ji užmezgė santykius su karališkąja šeima.

Delphine susitikimas su Albertu II buvo pirmasis nuo jos pripažinimo princese. Jis buvo pažymėtas bendru buvusio karaliaus, Delphine ir Paolos paskelbtu pranešimu.

„Šį sekmadienį, spalio 25-ąją, pradėtas naujas skyrius. Kupinas emocijų, supratimo ir taip pat vilties“, – sakoma jame.

„Mūsų susitikimas vyko Belvederio pilyje, (tai buvo) susitikimas, per kurį kiekvienas mūsų galėjome pasidalinti – šviesiai ir įsijautę – savo jausmais ir patirtimis“, – nurodoma po susitikimo paskelbtame pranešime.

„Po sumaišties, sužeidimų ir kančių ateina atleidimo, užgijimo ir susitaikymo metas“, – sakoma jame.

„Tai bus kantrybės reikalaujantis ir kartais sunkus kelias, kuriuo mes tvirtai nusprendėme eiti kartu. Šie pirmieji žingsniai leidžia eiti taikiu keliu, ar eisime juo – priklauso nuo mūsų“, – rašoma žinutėje.

Karališkasis romanas

Anksčiau šį mėnesį princesė Delphine buvo susitikusi su dabartiniu Belgijos karaliumi Alberto II sūnumi Philippe'u.

Albertas II valdė nuo 1993 iki 2013 metų, kai atsisakė sosto savo sūnaus Philippe'o – dabartinio šalies monarcho – naudai. 2019 metais po ilgų teisinių kovų su moterimi, daug metų tvirtinusia esant jo dukra, jis buvo įpareigotas atlikti DNR testą.

Testas patvirtino, kad jis yra biologinis Delphine tėvas. Karalius tai neigė nuo 1999 metų, kai į viešumą iškilo jo seni nesantuokiniai ryšiai.

Spalio 1 dieną Belgijos teismas nusprendė, kad vaikystėje daug laiko Britanijoje praleidusi ir už amerikiečio ištekėjusi menininkė gali nešioti savo biologinio tėvo pavardę ir vadintis princese.

Abu jos vaikai Josephine ir Oscaras dabar taip pat yra Belgijos princesė ir princas.

Delphine gimė 1968 metais, iki 1984 metų trukusių jos motinos Sibylle de Selys Longchamps ir Alberto santykių pradžioje.

Albertas jau buvo vedęs būsimą karalienę Paolą, todėl nesantuokinė jo duktė buvo laikoma paslaptyje.

Nepaisant sklandančių gandų ir žiniasklaidos pranešimų, Albertas atkakliai neigė savo tėvystę per visą du dešimtmečius trukusį valdymo laikotarpį ir net užleidęs sostą, kol galiausiai teismo nurodymu buvo priverstas atlikti DNR testą.

Tėvystę patvirtinantys testo rezultatai buvo paskelbti sausį. Skandalinga istorija galėjo tuo ir pasibaigti, bet buvęs karalius, kuriam dabar 86 metai, liko abejingas savo dukrai.

„Peilis į nugarą“

Pasirodžius testo rezultatams Alberto advokatų paskelbtas pranešimas nuskambėjo šaltai: „mokslinės išvados rodo, kad jis yra ponios Delphine Boel biologinis tėvas“.

Advokatai pridūrė, kad juridiniu požiūriu tėvystė yra ne tas pats kaip buvimas biologiniu tėvu, tvirtindami, kad Albertas nedalyvavo priimant sprendimus, susijusius su D. Boel auklėjimu ir lavinimu.

Kai buvęs karalius savo slepiamai dukrai ir Belgijos žmonėms per savo teisininką pranešė, kad nejaučia su ja jokio ryšio, „tai buvo lyg peilis į nugarą“, sakė Delphine spalio 5 dieną.

Pasak princesės, ji bendraudavo su savo tėvu, kol jai sukako 33 metai ir jis šiurkščiai nutraukė jų ryšius, todėl jos sunkiai iškovoto pripažinimo neigimas nuėjo per toli.

Teisinis ginčas tarp Delphine ir karaliaus tęsėsi iki šio mėnesio pradžios, kai šeima pagaliau nusileido ir priėmė Delphine į savo ratą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: kodėl iškrėsta Darbo partijos būstinė?