Danija dėl mutavusio koronaviruso ketina paskersti milijonus audinių

Didžiausia pasaulyje audinių kailių gamintoja Danija trečiadienį pranešė, kad paskers visas savo audines, šalies ūkiuose, kur auginami šie gyvūnai, aptikus mutavusią naujojo koronaviruso versiją, paplitusią tarp žmonių.

 Danija dėl mutavusio koronaviruso ketina paskersti milijonus audinių.<br> AP/Scanpix nuotr.
 Danija dėl mutavusio koronaviruso ketina paskersti milijonus audinių.<br> AP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 4, 2020, 11:08 PM, atnaujinta Nov 5, 2020, 10:38 AM

Ši mutacija „gali sukelti pavojų, kad būsimos vakcinos [nuo koronaviruso] neveiks taip, kaip turėtų“, sakė ministrė pirmininkė Mette Frederiksen ir pridūrė: „Būtina paskersti visas audines.“

Danų policijos vadovas Thorkildas Fogde pareiškė, kad skerdimo procesas prasidės „kaip įmanoma greičiau“, bet pripažino, kad planai sunaikinti 1 080 ūkiuose laikomas 15–17 mln. audinių „yra labai nelengva užduotis“.

Naujasis koronavirusas buvo aptiktas 207 audinių ūkiuose. Kai kuriuose iš jų buvo užfiksuota užsikrėtimo mutavusiu koronavirusu atvejų. Nustatyta, kad naujas užkratas gali plisti ir tarp žmonių.

Sveikatos priežiūros institucijos taip pat priėjo išvadą, kad mutavusio viruso „antikūnai neslopina taip pat veiksmingai kaip įprasto viruso“.

„Tyrimai rodo, kad mutacijos gali paveikti dabartines kandidates į vakciną nuo COVID-19“, – sakė sveikatos apsaugos ministras Magnusas Heunicke.

„Tai kelia grėsmę vakcinų nuo koronaviruso kūrimui. Būtent todėl svarbu, kad pastangas dėtume nacionaliniu mastu“, – pridūrė jis.

Nors dauguma atvejų buvo išaiškinta šiaurinėje Jutlandijos regiono dalyje, nuspręsta paskersti ir likusioje šalies teritorijoje auginamas audines.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: ar panaikinta PVM lengvata tikrai žlugdo maitinimo verslą?