Demokratų kandidatas į prezidentus J. Bidenas sako „žengiąs į pergalę“

Demokratas Joe Bidenas anksti trečiadienį pareiškė „žengiąs į pergalę“ antradienį įvykusiuose JAV prezidento rinkimuose, atkakliai grumdamasis su perrinkimo siekiančiu prezidentu Donaldu Trumpu.

Demokratų kandidatas J.Bidenas.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Demokratų kandidatas J.Bidenas.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Demokratų kandidatas J.Bidenas.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Demokratų kandidatas J.Bidenas.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Nov 4, 2020, 8:21 AM, atnaujinta Nov 4, 2020, 8:34 AM

„Tikime, kad žengiame į pergalę šiuose rinkimuose“, – per tiesioginę nacionalinę transliaciją sakė J. Bidenas.

Kalbėdamas Delavero valstijos mieste Vilmingtone, kuriame jis gyvena, 77 metų J. Bidenas sakė savo šalininkams, kad gerai vertina savo galimybes laimėti svyruojančiose Viskonsino, Mičigano ir Pensilvanijos valstijose, nors pralaimėjo savo varžovui Floridoje, Ohajuje ir Ajovoje.

„Tai nesibaigs, kol nebus suskaičiuotas kiekvienas balsas“, – pabrėžė jis.

J. Bidenas sakė esąs „įsitikinęs“, kad laimės Arizonoje, kur D. Trumpas iškovojo pergalę per 2016 metų prezidento rinkimus. Suskaičiavus 77 proc. balsų buvo matyti, kad šioje valstijoje demokratas yra įgijęs reikšmingą persvarą.

„Ne man ir ne Donaldui Trumpui spręsti dėl šių rinkimų“, – pareiškė demokratų kandidatas ir pridūrė esąs dėkingas visiems rinkimų darbuotojams bei savo šalininkams.

J. Bidenas ragino rinkėjus būti kantrius ir pabrėžė, kad galutinių rezultatų paskelbimas gali užtrukti, dėl COVID-19 pandemijos rekordiniam skaičiui amerikiečių sudalyvavus išankstiniame balsavime tiesiogiai arba paštu.

Buvęs viceprezidentas šią kalbą pasakė paaiškėjus, kad D. Trumpas pasirodė geriau nei tikėtasi kai kuriose svyruojančiose valstijose, ypač Floridoje, kur jam pavyko į savo pusę palenkti daug ispanakalbių rinkėjų.

Tuojau po J. Bideno kalbos D. Trumpas per „Twitter“ pareiškė, kad tikisi „didelės“ savo pergalės ir apkaltino demokratus mėginant „pavogti rinkimus“.

„Mūsų persvara DIDELĖ, bet jie mėgina PAVOGTI rinkimus“, – rašė prezidentas.

„Twitter“ prie šios D. Trumpo žinutės pridėjo žymą, kad „dalis arba visas turinys, kuriuo dalijamasi šioje žinutėje, yra ginčijamas ir gali klaidinti dėl rinkimų arba kito pilietinio proceso“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.