JAV miestuose įvyko paskirų demonstracijų, bet masinių neramumų ar smurto apraiškų nėra

Skaičiuojant Jungtinių Valstijų prezidento rinkimų balsus, atskiruose šalies miestuose įvyko protesto akcijų, bet kol kas nėra jokių ženklų dėl masinių neramumų ar smurto apraiškų, susijusių su rinkimais.

 JAV miestuose įvyko paskirų demonstracijų, bet masinių neramumų ar smurto apraiškų nėra.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
 JAV miestuose įvyko paskirų demonstracijų, bet masinių neramumų ar smurto apraiškų nėra.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 4, 2020, 11:58 PM

Demonstracijos užsidarius rinkimų apylinkėms įvyko Sietle, Filadelfijoje, Vašingtone ir Niujorke, bet jos praėjo iš esmės taikiai.

Vašingtone netoli Baltųjų rūmų užsidarius rinkimų apylinkėms buvo susirinkę daugiau kaip tūkstantis Donaldo Trumpo oponentų, remiančių „Black Lives Matter“ judėjimą.

Jie skandavo šūkius: „Kieno gatvės? Mūsų gatvės! ir „Jei negausim teisingumo, jie negaus taikos!“, o vienas plakatas skelbė „Trumpas meluoja visą laiką“.

Filadelfijoje į demonstraciją susirinko apie 200 protestuotojų, tarp jų – profesinių sąjungų nariai ir klimato aktyvistai. Demonstracija surengta dar prieš tai, kai D. Trumpo kampanijos atstovai pareiškė, kad apskųs balsų skaičiavimą Pensilvanijoje.

Prieš D. Trumpą nukreiptose demonstracijos taip pat dalyvavo šimtai žmonių Portlende, Oregone ir Sietle. Šiame mieste dėl pažeidimų sulaikyti keli asmenys, bet niekas nenukentėjo.

Šimtai įmonių įvairiuose JAV miestuose apkalė lentomis duris ir langus, nerimaudami, kad rinkimai gali paskatinti smurtą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.