Baltieji rūmai: D. Trumpas pergalę užsitikrins laimėjęs trijose svyruojančiose valstijose

Baltųjų rūmų spaudos sekretorė ir Donaldo Trumpo rinkimų štabo patarėja Kayleigh McEnany mano, kad prezidentas savo varžovą rinkimuose, demokratą Joe Bideną nugalės laimėjęs trijose svyruojančiose valstijose – Pensilvanijoje, Arizonoje ir Džordžijoje.

AP/Scanpix nuotr.
AP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2020-11-05 09:03

„Mūsų nuomone, kelias [į pergalę] veda per Arizoną ir Pensilvaniją, išsaugant Džordžiją, kurioje jau pirmaujame“, – interviu televizijai „Fox News“ sakė K. McEnany.

Ji pažymėjo, kad D. Trumpo komanda yra įsitikinusi pergale Pensilvanijoje.

K. McEnany manymu, prezidentas taip pat pirmaus Arizonoje, bet šis pareiškimas prieštarauja preliminarioms JAV televizijų prognozėms.

Paklausta, ar, jos nuomone, D. Trumpas gali užsitikrinti 270 pergalei būtinų rinkikų balsų be Arizonos, K. McEnany atsakė: „Visko gali nutikti.“

Ji taip pat pakartojo D. Trumpo asmeninio advokato Rudy Giuliani žodžius, kad Filadelfijoje balsai skaičiuojami pažeidžiant procedūras.

„Filadelfija, beje, turi itin savotiškų rezultatų istoriją“, – pareiškė K. McEnany.

Pasak jos, už balsų skaičiavimą atsakingi pareigūnai privertė stebėtojus stovėti kelių metrų atstumu nuo jų, taip apribodami galimybes stebėti balsų skaičiavimo procesą ir užtikrinti tikslumą.

„Štai kodėl perskaičiuojame Viskonsine, žiūrime į Mičiganą ir, taip pat, apklausų stebėtojus“, – sakė ji.

Kaip rodo JAV žiniasklaidos prognozės, po antradienį įvykusių prezidento rinkimų J. Bidenas jau yra užsitikrinęs 264, o D. Trumpas – 214 rinkikų balsų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.