„Twitter“ ėmėsi sankcijų prieš buvusį D. Trumpo strategą S. Bannoną

Socialinį tinklą „Twitter“ valdanti bendrovė nurodė visam laikui užblokavusi paskyrą, atidarytą JAV prezidento Donaldo Trumpo buvusio patarėjo Steve'o Bannono, savo žinutėse paraginusio žudyti federalinius pareigūnus, šią savaitę tvyrant didžiulei įtampai po po valstybės vadovo rinkimų.

Socialinį tinklą „Twitter“ valdanti bendrovė nurodė visam laikui užblokavusi paskyrą, atidarytą JAV prezidento Donaldo Trumpo buvusio patarėjo Steve'o Bannono, savo žinutėse paraginusio žudyti federalinius pareigūnus, šią savaitę tvyrant didžiulei įtampai po po valstybės vadovo rinkimų.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Socialinį tinklą „Twitter“ valdanti bendrovė nurodė visam laikui užblokavusi paskyrą, atidarytą JAV prezidento Donaldo Trumpo buvusio patarėjo Steve'o Bannono, savo žinutėse paraginusio žudyti federalinius pareigūnus, šią savaitę tvyrant didžiulei įtampai po po valstybės vadovo rinkimų.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 6, 2020, 9:35 PM

Paskyra @WarRoomPandemic buvo „visam laikui įšaldyta už „Twitter“ Taisyklių pažeidimą, konkrečiai – mūsų politiką dėl smurto šlovinimo“, sakoma socialinio tinklo paskelbtame pranešime.

Prieš užblokuojant paskyrą joje buvo paskelbtas S. Bannono raginimas nukirsti galvas Federalinio tyrimų biuro (FTB) direktoriui Christopheriui Wray ir vyriausiajam atsako į COVID-19 pandemiją pareigūnui Anthony Fauci.

S. Bannon rašė, kad jis šių pareigūnų „galvas pamautų ant kuolų“ kaip „perspėjimą federaliniams biurokratams“.

Vaizdo įrašas su tokia pačia žinute taip pat buvo pašalintas iš interneto milžinei „Google“ priklausančios platformos „YouTube“.

„Pašalinome šį vaizdo įrašą dėl mūsų politikos prieš smurto kurstymą pažeidimo. Liksime budrūs, įgyvendindami savo politiką laikotarpiu po rinkimų“, – sakome „YouTube“ atstovo Alexo Josepho pranešime.

Tačiau „YouTube“ neužblokavo paskyros, kurioje buvo paskelbta ši žinutė. Platforma nurodė, kad laikysis „trijų kirčių“ taisyklės ir kad S. Bannono kanalas tebeveikia, bet į jį savaitę nebus leidžiama įkelti naujo turinio.

S. Bannonas, buvęs D. Trumpo vyriausiasis strategas, 2017 metais buvo pašalintas iš Baltųjų rūmų už dažnus konfliktus su kitais pareigūnais.

Anksčiau šiais metais S. Bannonas buvo suimtas įtarus, kad jis pasisavino lėšas, paaukotas D. Trumpo sumanytos sienos Meksikos pasienyje statyboms. Jis buvo apkaltintas elektroniniu sukčiavimu ir sąmokslu plaukti pinigus.

Prokurorai sakė, kad internetinė sutelktinio finansavimo kampaniją „Mes statome Sieną“ buvo surinkusi daugiau kaip 25 mln. dolerių. Šios bylos atsakovai žadėjo, kad tos lėšos bus skirtos fizinės sienos Meksikos pasienyje statyboms, bet iš tikrųjų patys pasisavino pinigus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.